tisdag, januari 01, 2013

Klipp och klistra så allt innehåll försvinner

Välkommen till GnällBloggen

Så här i början av ett nytt år står årskrönikorna i backen. Idag hade jag tänkt se SVT Mittnytts årskrönika, det brukar vara lite kul att se vad som hänt "hemhemma" under året. Men efter mindre än halva sändningen gav jag upp. Det var ren och skär smörja.

Största plats fick två programledare som antagligen såg en chans att blåsa liv i sina sedan länge utslocknade skådespelardrömmar. De skulle åka tåg men oj, det går inga tåg och oj så kallt det är (ett snabbt klipp om uteliggare i Sundsvall och att det är dyrt att bygga nytt i stan). Oj, vi måste ta bussen, nej men såg du kossan? (över till klipp om fattiga mjölkbönder, konst på höbalar och köttfri dag i skolan).

Hela tiden var det dåliga prator mellan klipp som var så nedkortade att de egentligen inte sa något om vad som hänt.

I ett klipp står två perosner och bråkar med varandra. vad de bråkade om? Jag vet inte. Det verkade gälla om man varit tydlig, vad man sagt, att man har hört vad den ena sagt men inte lyssnat. Vad det var hen skulle ha lyssnat på, det framgick inte.

Uppenbarligen har Mittnytts redakrion lagt ner mer tid på att göra en trailer om att de har så mycket att berätta men väldigt lite tid att berätta allt på. Men VARFÖR fick "Thomas och Janne" då ta så otrolig tmycket plats i årskrönikan?

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: