lördag, juli 23, 2011

Högerextremist gripen

Välkommen till ExtremistBloggen

32-åringen som greps efter skjutningarna på Utøya heter alltså Anders Behring Breivik och är en konservativ kristen som har anknytning till högerextrema organisationer.

Jag undrar vad Anonym klockan 11.17 som skrev följande tidigare säger om den saken.

Du kanske borde plocka bort den där jävla "Vi gillar olika" handen som täcker halva ditt nylle. Har ganska svårt att på allvar tro att du känner någon empati för Norrmännen annars.Det är tack vare såna som dig som kräken finns även i vårat land.

Nu måste vi komma ihåg en sak.

Jag har inte mycket till övers för högerextremister och/eller främlingsfientliga krafter. De ska motverkas, men, med demokratiska medel.

OM de här dåden hade utförts av extrema muslimer hade vi manat till besinning och sagt att vi inte ska dra alla över samma kam.

Samma sak gäller nu.

Vi må tycka vad vi vill om de främlingsfientliga människor som finns omkring oss, men vi kan inte dra alla dem över samma kam som Anders Behring Breivik. Även om de har åsikter som jag absolut inte kan stå för innebär det inte att alla är mördare som har i sig att skjuta ihjäl ungdomar på läger.

Säger som Anna Ardin
Det är idag du ska gå med i ett demokratiskt parti.


Bloggar
Tankar åt alla håll och kanter Thomas Böhlmark Zac's åsikter på ett fat Prableen Kaur

Läs mer
Verdens Gang VG VG VG VG VG VG TV2 Bergens Tidende NRK Aftenposten Aftenposten SvD SvD SvD SvD SVT DN DN DN DN DN DN Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Dagen Dagen Dagen Dagen Libertas

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

6 kommentarer:

Kenny sa...

http://www.nrk.no/video/direkte_bombeeksplosjon_i_oslo/43FF687EE064C88B/

Miyala sa...

Ja, jag ser gärna att han kommenterar det som nu kommit fram. Det är fruktansvärt det som hänt, sà mànga unga liv som knappt han pàbörjas.

Det är otroligt viktigt att se att sàna här attacker inte behöver vara islamistiska, att det inte är ett =tecken mellan att utföra fruktansvärda dàd och vara "utlänning". Det finns kräk överallt, det är inte nations- religionsbundet!

Vonkis sa...

Kenny
SVT har samkört med NRK på webben.

Miyala
Antar att det inte är lika kul att vända ett sånt hat mot någon man delar åsikter med. Är väl därför han eller hon är tyst nu.

Kräk finns verkligen överallt. Tyvärr. För visst hade det varit enklare om det bara hade varit en grupp som stod för all ondska i världen.

R sa...

Är så otroligt ledsen. Besviken över att man väljer hat och död framför att tala och förklara. Hur kan man inte respektera liv? Är så sjukt frustrerad och ser med sorg hur det kanske inte dröjer så länge till vi ser samma sak ske här i Sverige när det mesta man läser i media är baserat på hat och oförstånd. Hoppas innerligt att jag har fel...

Anonym sa...

Hans facebook ser inte ut som den tillhörande en "högerextremist" dvs nationalist..

http://i54.tinypic.com/f1e9lt.png

Han är ju uppenbart nyliberal. Vilken nasse hade haft max manus och winston churchill som idoler?

Tycker det är synd att media alltid har sina syndabocksgrupper (islam, nazism, kommunism) oavsett vad vi tycker om dessa. Det är ju helt uppenbart att han inte faller i någon av dom.

Anonym sa...

Hans politiska manifest från documents.no

"Primærdoktriner:

Kritisk til multikulturalisme (Anti-kulturmarxistisk)
Anti-rasistisk
Pro FrP (kanskje Høyre)
Pro Israel (+ støtte til Armenia, kristne Koptere/Maronitter/Assyriere, kulturkonservative Indere, støtte til opprettelse av en kristen stat Biafra, Sør Nigeria og støtte til opprettelsen av en kristen stat i Sudan, støtte til Russlands/Thailands/Filipinenes/Kinas + kamp mot Jihad)
Anti-FN
Anti-EU
Kritisk til kulturmarxistiske medier (alle)
Pro fri marked
Pro kristelig"