söndag, april 10, 2011

TV-nostalgi

Välkommen till NostalgiBloggen

Under några helger har TV8 visat Nord och Syd. När jag var liten älskade jag den serien så varje avsnitt har känts som en nostalgitripp till när jag var liten. Vilket ju inte alls är särskilt länge sedan. Typ fyra, fem år sedan bara.

Min kompis L och jag brukade ofta leka Nord och Syd. Jag var Madeline och gift med Orry, L var Constance och gift med George. Det var nog en himla tur att vi inte gillade samma killar i serien.

För en vecka sedan gick sista avsnittet, lite sorgligt kändes det allt.

Av vana satte jag mig vid TV:n idag och slog på TV8. Istället för Nord och syd visades Törnfåglarna. Det är en serien som jag kommer ihåg att mina föräldrar tittade på, jag såg kanske någon glimt ibland så jag tänkte att jag skulle titta den här gången.

Jag fattar ingenting.

Törnfåglarna är en sån där serie som ganska kvinnor många brukar gilla. De får något drömskt i blicken när någon nämnt Fader Ralph och börjat prata om en fantastisk kärlekshistoria.

Har de missat att Meggie är på sin höjd tio år när de två träffas första gången, tydligen visste Fader Ralph från det ögonblicket att han skulle älska henne resten av sitt liv. Vi tar det igen. Hon var, på sin höjd tio år. Men det är inte äckligt eller perverst. Det är början på en fantastisk kärlekshistoria.

Jag tar mig för pannan.

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

miyala sa...

Ja, den där kärlekshistorien làter inte speciellt lockande! Törnfàglarna altsà! Just att han visste dà att han skulle älska henne hela sitt liv gör det aningens perverst... Hur gammal var han? Det làter pà det du skriver som att han var gammal. Betydligt äldre iaf...

Tror jag màste se Nord och Syd snart igen!

Ja, det ska jag definitivt!

Kram