torsdag, oktober 14, 2010

Intressant fokus

Välkommen till BrottsBloggen

En AIK-spelare är häktad, misstänkt att ha våldtagit en 22-årig kvinna och expressen väljer att fokusera på att det är en skandal som AIK inte behöver i det läge laget befinner sig i.

Mitt under AIK:s kamp för överlevnad i
allsvenskan skakas klubben av en ny skandal
.

Och spelarna verkar dessutom säga saker som ”Nu blir det mer sånt som vi inte behöver fokusera på”.För det är ju det viktigaste, hur det här påverkar laget och spelarna. Inte hur kvinnan påverkas, eller hur det påverkar spelaren om han är oskyldig.

Sedan undrar jag varför tidningarna går ut med namn och bild på någon som är häktad för ett brott. Vi har ingen aning om han är skyldig eller inte. Han är inte dömd, utredningen är inte ens klar, men namn och bild ska tydligen publiceras ändå

Läs mer
Expressen Expressen
Redaktionschefsbloggen SVD Fotbollsbloggen Aftonbladet


FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med namn och bild reagerade jag oxà pà. Konstigt!

Miyala

Christina sa...

Våldtäktsmannen här i Örebro har också varit uthängd innan han blev häktad i dag. På hans facebooksida har man kunnat följa hur den ena efter den andra av hans "vänner" lämnat skeppet, eftersom man så lätt har kunnat ta reda på vad han heter.
En hemsk utveckling tycker jag.
Nu har ju polisen gått ut med att de har teknisk bevisning, men tänk om de inte hade fått fram det?
Hans identitet var känd nästan direkt efter gripandet.

Vonkis sa...

Miyala
Konstigt och oroväckande.

Christina
Det är ju inte bara den misstänkte våldtäktsmannen man hänger ut utan hela hans familj.

Som när Hagamannen greps. Hans namn och bild publicerades, på grund av det så kallade allmänintresset som media alltid gömmer sig bakom. Dessutom publicerades bilder på hans hus.

Tack vare publiceringen kände min syster igen Hagamannens syster en dag på stan och hon lär inte ha varit den enda som kände igen henne, eller andra släktingar för den delen. Ska de behöva lida för vad någon annan har gjort?

Nej, jag gillar inte den här utvecklingen det minsta.