söndag, september 19, 2010

Valu

Välkommen till ValBloggen

Hoppas verkligen att resultatet av VALU inte stämmer.

4 år till med Alliansen kommer inte att bli kul, speciellt inte med SD i riksdagen.

Läs mer
Valmyndigheten Aftonbladet Expressen SvD DN

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

13 kommentarer:

Anonym sa...

Om det blir alliansen och det gàr käpp rätt àt skogen finns det förhoppningsvis en möjlighet att rätta till det om 4 àr. Dà lovar jag isf att rösta grönt!

/Miyala

Vonkis sa...

Miyala
Tyvärr är det ju så att det är lätt att rasera men svårt att bygga upp igen.

Bloggblad sa...

Jag är ju lite blåaktig av födseln, så jag är ganska nöjd. Fast hade miljöpartiet inte gått ihop med de röda hade de haft min säkra röst för all framtid.

Mathias sa...

Som jag läste på nån annan sida: "Nu börjar jaktsäsongen på sjuka och invandrare."

Suck.

Cian sa...

Folk glömmer tydligen fort...

Jag har själv varit sjuk/arbetslös och haft anhöriga inom äldrevården under en socialdemokratisk regering..Och tro det eller eller ej..det var lika jävligt då..
Faktiskt..

Anonym sa...

Cian: Ja det var inte direkt bra i Sverige när jag bodde där och jag flyttade 2006. Sà...

Mathias: Jag tror inte att alliansen och de som röstat pà dom vill jaga de sjuka in i längre sjukdom. Det fàr stà för dig! Precis som inte en socialdem. reg. ville att Sveriges fattiga skulle bli fler, vàrden sämre osv när de regerade! Allt är inte svart-vitt. Det är precis detta tänkaden, tror jag, som gjort att det gick sà dàligt för de röd-gröna!

Hoppas vi iaf är överens om att vi hoppas det kommer att bli en bra regeringsperiod de kommande àren. Vore völ toppen om de motbevisade er.

/miyala

Rickard Engborg sa...

Tror att det här är en genomgående tanke hos folk. Vi provar borgarna och SD och funkar inte det så byter vi nästa gång. Saken är den att det kommer vara oerhört svårt att få ett stabilt samhälle med rasister i riksdagen och att nu arbetsgivarna kommer få mycket större utrymme än vad arbetstagarna får med tanke på de förändringar alliansen vill göra framöver.

Nyval vore att föredra.

miyala sa...

Men nu är det ju sà att majoriteten av svenskar faktiskt inte vill ha en röd-grön regering och vi lever i en demokrati och dà màste det respekteras!

miyala sa...

Självklart hade det dock varit mkt bättre för Sverige med en majoritetsregering, det är det ju ingen tvekan om. Fàr se- det kommer kanske sluta med nyval men jag tror att det inte kommer att behövas. Det är ju inte heller bra för ett lands stabilitet.

miyala sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Den förvånade pappan sa...

Har folk kommit i kläm med Alliansen? Ja. Fast om man tänker tillbaks lite så vet man att liknande hände under S tid innan 2006.

Alliansen hade inte så mycket val, något var tvungen att göras åt att folk förtidspensionerades i alldeles för hög utsträckning och att folk väljer att inte arbeta.

Så...ja, vissar har fått det sämre, men de allra flesta har fått det bättre och det är det valresultatet visar. Fortsatt stöd för arbetslinjen i fyra år till tycker jag känns oerhört bra.

Nu hoppas jag att MP börjar samarbeta med Alliansen så vi får något som skulle likna ett blågrönt samarbete. Det tror jag skulle vara suveränt för Sverige.

Andelieb sa...

Skulle vara upplyftande att få höra någon solskenshistoria om någon av alla de lyckliga som tjänat på alliansens politik och då menar jag inte några hundralappar i månaden utan något som på något vis kan anses motivera alla de historier man hör om de människor som mår dåligt.

Personligen har jag bara upplevt en stor förändring sedan alliansen kom till makten och det är den att jag idag inte kan tacka ja till alla möjligheter till jobb jag får, om jag vill kunna betala räkningarna i slutet av månaden.
Men det är ju tur att det lönar sig att arbeta...eller hur var det nu?

Mathias sa...

@Cian:
Jag var sjukskriven under rödgrön period, hade inga problem med att få hjälp med det jag behövde. Har nu (sen nåt år tillbaka) en nära vän som är sjukskriven för liknande som jag och han får kämpa sig blå för att få hälften av den hjälp jag fick för att komma tillbaka.

@Miyala:
De blå vill att alla ska arbeta, till vilket pris som helst och kan man inte arbeta/lyckas hitta jobb genom icke-funktionella åtgärder så blir man en andra klassens medborgare med sämre rättigheter än alla andra och ska jagas tills dess man inser hur lat man är och hur mycket man tär på samhället. Har en hel del folk på nära håll som är arbetslösa för närvarande och kämpar för att få jobb.

@Den förvånade pappan:
Har folk kommit i kläm under rödgrön regering? You bet! Har rödgröna erkänt att de har fel? You bet. Har blåa erkänt att de har fel? Icke sa nicke. "Man får räkna att vissa kommer i kläm." är väl standardfrasen. Återigen, jobblinjen är att kan man inte jobba är man inte vatten värd.

---
Moderaterna som Sveriges enda arbetarparti? Jo jag tackar... Det enda arbetarparti jag kommer att tänka på när jag ser vad deras politik har gjort med människor i min närhet och bekantskapskrets är ett tyskt arbetarparti några decennier bak i tiden...