tisdag, september 28, 2010

Statsmannamässigt?

Välkommen till LedarBloggen

Statsminister Fredrik Reinfeldt menar att
de rödgröna kommer att tvingas rösta med
alliansen när svåra beslut ska fattas i riks-
dagen. I annat fall kan de rödgröna anklagas
för att gå Sverigedemokraternas ärende - och
därmed lastas för att Sverige eventuellt
försätts i allvarlig kris.


Det vore djupt beklagligt om citatet ovan skulle visa sig stämma för det skulle innebära att vi har en statsminister som inte är beredd att ta något eget ansvar utan skyfflar över det på andra.

Läs mer
Expressen Aftonbladet SvD SvD

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

6 kommentarer:

Mathias sa...

Är det inte alliansens varumärke? "Nej, vi har inte gjort nåt fel, det är de rödgröna som gjorde fel (förr-?)förra mandatperioden."

Vore väl jättebra nu om de fick en dolkstötslegend. "Vi ville bara väl men de rödgröna gick SD's ärende och hindrade oss."

Man tar sig för pannan.

miyala sa...

Har det här tagits ifràn en direkt intervju med honom. Är det helt tillförlitligt att det är sà här han sa? Som jag har förstàtt har han inte gett en intervju pà en vecka... vill bara veta sà att rätt blir rätt. Säger inte att han inte sagt det men ibland skriver inte expressen och aftonbladet hela sanningen...

miyala sa...

Det stàr nämligen att han menar, inte att han sa... har de själva gjort tolkningen vad han menar?

miyala sa...

Tycker tyvärr att ingen riktigt tagit eget ansvar när det gäller den här fràgan. Hoppas partierna gàr i debatt med SD nu... tror det är mycker mer gynnande i längden. Kampanjen som nu kommit igàng mot rasism startade samma dag det var val, typ flera veckor för sent. Partierna rörde nästan inte vid invandrarnas situation under valdebatterna TROTS att de visste vad som var pà väg att ske. Väldigt väldigt beklagligt!

Vonkis sa...

Mathias
Och skakar på huvudet.

Miyala
Tror inte att Expressen har talat med Fredrik Reinfeldt själva utan att de har talat med folk som finns runt honom och de andra partiledarna. Som jag skriver, OM det stämmer vore det djupt beklagligt.

Personligen tycker jag att huvudansvaret i den här frågan ligger på den som gör anspråk på statsministerposten, då får man tydligt ta och visa att man är en ledare också.

miyala sa...

Nu verkar det ju som att Maud Olofsson säger samma sak;). SD kommer ju att fà inflytande, det är väl egentligen oundvikligt om de är i riksdagen. Enda sättet att undvika det är ju om alla andra riksdagspartier gör en överenskommelse vilket inte kommer att hända. Ibland kommer de att rösta med de röd-gröna och ibland med alliansen. Tror att de är oundvikligt att de inte kommer att bli vàgmästare. Tror dock inte att vi behöver oroa oss. I invandringsfràgorna är jag helt säker pà att alliansen och de röd-gröna kommer att rösta sà att SD inte fàr inflytande, där kommer de att komma överens.