onsdag, september 15, 2010

Ska elever vara intäkter?

Välkommen till SkolBloggen

Friskolor i sig ser jag inget fel med. Det kan tvärs om vara bra att få in lite andra pedagogiker och nytänkande i skolan. Men när elever ses som intäkter har det gått för långt.

När den skattefinansierade kommunala skolpengen ges till en skola i en kommun men skickas vidare till en annan skola med röda siffror inom samma koncern är det något galet.

Och det är skrämmande när skolor minskar antalet studieplatser för att höja antagningspoängen så att man inte ska få "fel sorts" elever på sin skola.

Sedan är det även skrämmande när regeringstjänstemän vill vara inne och fingra i TV-inslag.


Läs mer
SVT SVT AftonbladetTV Aftonbladet Expressen


FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

8 kommentarer:

Anonym sa...

Om det är Jofsefssons program du menar sà är det väl inte sà konstigt om de vill fingra i tv-omslaget. Han (uppdrag granskning)är ju ökänd för att vinkla sanningen om nàgon. Det kan ju faktiskt vara sà att det de ville ändra var ngt som inte stämde med sanningen eller har uppdrag granskning plötsligt gàtt och blivit hederligt? Jag vet inte, jag har ju inte varit i Sverige de senaste àren sà de kanske faktiskt har blivit det... ?!

Miyala

Vonkis sa...

Miyala
UG var med rätta kritiska till all skolpolitik som först de senaste 15 åren, från höger till vänster. Jan Björklund skulle efter inslaget debattera mot Ylva Johansson och hade då alla möjligheter att rätta sånt han tyckte var fel.

skoggie sa...

Jag måste säga att jag tror att det finns skäl att vara kritisk till skolpolitiken som förs i dag också, från höger till vänster. Jag tycker alla partier förenklar problemet. Tyvärr. Just svenska skolan är jag orolig för.

Oinloggad Vonkis sa...

Skoggie
Kors i taket, något vi är överens om :-)

Det är rätt intressant att den skola som Jan Björklund kallar för flumskola mer eller mindre skapades av den förra borgerliga regeringen, då när Beatrice Ask var skolminister, betygssystemet ändrades, de praktiska ämnena kapades till förmån för de teoretiska o.s.v. Och under sossarnas tid vid makten fördes det knappt någon skolpolitik överhuvudtaget. Skolan är allas misslyckande.

Anonym sa...

Saknar inlägg fràn dig ang Lars Ohlys frieri... Om det varit ngn fràn alliansen hade det definitivt stàtt ngt här och det hade inte varit positivt;).

Puss ändà!

/Miyala

Oinloggad Vonkis sa...

Miyala
Ja för jag är ju emot allt vad kärlek heter. Jag har förmågan att se skillnad mellan sak och person och hade någon från alliansen gjort samma sak hade jag tänkt samma som jag gjorde när jag läste om Ohlys frieri, nämligen "jaha".

Anonym sa...

Sà du anser inte att det var ett frieri till tittarna samtidigt?

/Miyala

Vonkis sa...

Miyala
Nej, det anser jag inte, och det hade jag inte gjort om någon allianspolitiker hade friat heller. Jag tror inte att allt som politiker gör är välplanerade strategier.