lördag, september 04, 2010

När ska vi lära oss av historien?

Välkommen till FrågeBloggen

Det som sker med romer i Frankrike är skrämmande men inte speciellt förvånande, av någon anledning är det ok att bete sig lite hur man vill mot just romerna. När ska vi lära oss att det inte är ok att bunta ihop människor, vare sig vi gör det efter kön, sexualitet, religion eller vad det nu kan tänkas vara och döma en hel grupp efter hur ett fåtal beter sig?

Undra hur reaktionerna hade blivit om det var romer som ställdes mot pensionärer i SD:s reklamfilm istället för burkaklädda kvinnor?

Men en liten ljusning finns det på horisonten. Idag har det på flera platser i Frankrike genomförts protester mot hur romer och resande har hanterats av regeringen. Det är fackförbund, organisationer och oppositionspartier som har genomfört protesterna.

Heder också till EU-minister Birgitta Ohlsson som kan tänka sig ekonomiska sanktioner mot Frankrike. Sorgligt bara att hon inte får stöd av Fredrik Reinfeldt som verkar vilja lägga över ansvaret för situationen på Rumänien...

– Det finns situationer där Rumänien inte tar sitt ansvar.
Han säger att han inte uttrycker att han står bakom Birgitta Ohlssons förslag att införa sanktioner mot Frankrike på grund av landets agerande mot romer.
Han säger att han inte kan lova att ta upp rom-frågan om han mötte Frankrikes president.

Från SvD

Läs mer
SvD SvD SvD SvD SvD DN DN DN DN SVT SVT SVT SR Dagen Expressen Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet

Vonkis

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vad var det på L2 på krysset ?

Vonkis sa...

Anonym
Svaret på lodrätt två ska vara dalar (höga berg och djupa dalar).

Anonym sa...

All heder åt Frankrikes beslutsamma handlande gentemot dessa kriminella zigenare! När skall politikerna här inse vad zigenarna går för?

Anonym sa...

ja när ska vi lära oss av historien. Romer vägrar integrera sig, stjäl även då dom blir inbjudna till SVTs television, har ett satans temperament och tigger pengar trots att dom går på SOC??

Rösta Demokratiskt sa...

Vad exakt är det romer gör som är så förfärligt jämfört med vad exempelvis svenskar gör varje dag? Svenskar kör rattfulla och skadar/dödar genom det, svenskar slår sina fruar och skadar/dödar genom det, svenskar misshandlar sina barn, svenskar våldtar och taffsar på tjejer som säger nej. Svenskar begår ekonomiska brott som bedrägeri och förskingring, många fifflar nog med skatteåterbäringen och drar av skatt och köper momsfria produkter som används i privat syfte fastän det går via företag. Romer är fan inte ett dugg mer benägna att begå brott än vad gemene man i alla länder är.

http://www.röstademokratiskt.nu

Anonym sa...

Stackars dig som tar zigenarnas parti och tycker synd om dem ...
Ta en resa till Rumänien och försök bo där någon månad bland folket och se på nära håll hur är det att ha dem som närmaste granne. Då kan vi snacka om dina upplevelser.
Eller varför inte ta en tripp till Svarta Havet som en gång i tiden var berömd bland skandinaver, och nu är fullt med zigenare både som hotellägare, restaurangägare eller varför inte bara "bevakar" väskor, fickor och allt du har med dig.
Är öppen för diskution.

Vonkis sa...

Anonyma
Era kommentarer är så fruktansvärt inskränkta att jag inte vet vart jag ska börja.

Eller, jo. Ta och åk till Spanien, till Fuengirola och kolla vad spanjorerna tycker om de svenskar som bor där. Ska Spanien kanske ta och tvångsutvisa alla svenskar som finns i Fuengirola, eller kanske till och med alla som finns i Spanien eftersom man har såna problem med svenskar?

Ni kan börja med att klicka här och här.

Rösta demokratiskt
Amen!

Anonym sa...

Skillnaden mellan Svenskar i Spanien å zigenarna är att Spanjorerna INTE föder Svenskarna med deras skattepengar. Vi i Sverige har fött å betalat skattepengar till hela den zigenska stammen i Sverige med några få undantag ända sedan socialbidraget skapades, å dom är 40.000-50.000, det är inte lite pengar som pyttsas ut till dom. De zigenare som INTE får socialbidrag lurar folk med bilaffärer, ellr stjäl på för dom ett normalt sätt.
När vi Svenskar åker till Spanien då ger vi Spanjorerna våra pengar, alltså det omvända mot zigenarna.

Vonkis sa...

Anonym
Vet du att jag tycker väldigt synd om dig. Det kan inte vara lätt att bära på ett sånt hat som du uppenbarligen gör. Jag har träffat så många romer, bland annat genom jobbet, och en överväldigande majoritet av dem stämmer inte på minsta vis överens med det du beskriver. Visst finns det romer som begår brottsliga handlingar, men det finns gått om "svenskar" som gör det också.

Anonym sa...

När ska vi lära oss att det inte är ok att bunta ihop människor, vare sig vi gör det efter kön, sexualitet, religion eller vad det nu kan tänkas vara och döma en hel grupp efter hur ett fåtal beter sig?

Vilka vi är det du pratar om? Vilka är dessa vi som du buntar ihop och dömer utifrån vad ett fåtal har lärt sig och inte?