onsdag, september 08, 2010

Heja Elisabeth!

Välkommen till OmsorgsBloggen

Skulle jag vilja att någon gjorde så här mot min mormor?

Det är frågan jag ställt mig själv när jag jobbat inom äldreomsorgen. Det kan ha handlat om matning, om sovtider, om blöjbyte och så vidare. Om svaret har varit nej har jag gjort på något annat sätt, om svaret var ja har jag fortsatt med det jag gjort.

De som fattar besluten som påverkar våra äldre borde ställa sig frågan om de skulle vilja att de själva ska bli inlåsta om de blir dementa och hamnar på ett boende.

Har väldigt svårt att tro att någon av dem skulle svara ja.

Samtidigt har de pengar som staten betalar till kommunerna (tror det heter kommunbidrag) minskat. 2010 fick kommunerna mer pengar än de senaste åren men pengarna delas bara ut ett år i taget. 2009 visste man inte vad man skulle få 2010. I år vet man inte ad man får nästa år. Det gå inte att anställa folk, till exempelvis omsorg eller skolan, när man inte vet vad man får för pengar kommande år.

Jag vet inte vad du tycker men för min del kan jag avstå från de extra pengar jag fått kvar av min lön efter diverse skattesänkningar om det innebar att våra äldre fick en bättre och drägligare omsorg.

Avslutningsvis. Elisabeth, viken kvinna! Jag gillar henne skarpt. Det var så befriande att se henne ställa det där kommunalrådet mot väggen, att stå på sig och fråga varför han inte lyssnade på henne när hon informerade honom om situationen tidigare, utan kameror.

Läs mer
SVT SVT SVT SVT SVT Play Aftonbladet AftonbladetTV Expressen

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Marianne sa...

Ja verkligen! Jag har så sjukt låg lön och grymt osäker anställning (för er som inte vet; 14 % tillsvidareanställning men vikarierar 20-100% beroende på månad) men jag avstår mer än gärna delar av min lön så länge de äldre får ett drägligt liv.

Samma sak för att få en bra kommunal skola och offentlig sjukvård.

Anonym sa...

Håller helt med, betalar gärna skatt om det går till vård och omsorg och inte höga löner och fallskärmsavtal till inkompetenta och insiktslösa sjefer OCH POLITIKER.
Tine

Anonym sa...

Jag tror att problemet med att betala skatt ofta ligger pà en annan nivà. Om jag hade vetat att den skatt jag betalade verkligen resulterade i ngt riktigt bra hade det inte varit sà svàrt att betala en hög skatt, men när man betalar sà hög skatt och vàrd, skola m.m. ändà har väldigt stora problem känns det betydligt mer drygt. Detta har ju varit ett problem under lààààng tid, inte bara under den nuvarande regeringen.

Jag tycker att alla pà allvar ska fràga sig hur ett land som har bland de högsta skatterna i världen ändà har sà stora brister i ex. vàrden och skolväsendet. Själv vet jag inte vad det beror pà.

Tycker över huvud taget att jag hört väldigt lite sägas om hur dàligt den svenska sjukvàrden fungerar nu i de debatter som förts och det är jag besviken över,

/Miyala

Anonym sa...

Bristerna och ineffektiviteten i den svenska sjukvàrden blir sà tydlig när man ser hur den skulle kunna fungera. (Bor i Schweiz och här är sjukvàrden sà mkt bättre och snabbt tillgänglig och NEJ- det är inte som i USA här!)

/Miyala