lördag, augusti 28, 2010

Ska man skratta eller gråta?

Välkommen till SkrattOchGråtBloggen

SD:s valfilm har blivit stoppad och nu förs det fram åsikter att det var precis den effekten SD ville ha med filmen. Jag har inte sett filmen, och tänker inte titta på den heller, har bara sett skärmdumpar från den och läst beskrivningar om den och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Ska jag skratta åt att SD äntligen visat sitt rätta ansikte med den här filmen eller ska jag gråta åt att de fått vatten på sin det-är-synd-om-oss-och-media-motarbetar-oss-kvarn?

Sedan vet jag inte om jag ska skratta eller gråta åt att Anders Königsson. Som gjort filmen slår ifrån sig med Jag står inte bakom filmens budskap /.../ Det är som en skådespelare som spelar en roll i en film, han behöver inte stå bakom den”. En journalist och filmskapare som inte ser skillnaden på film och film. Som sagt, skratta eller gråta, det är bara att välja.

Läs mer om den stoppade reklamfilmen
TV4 Expressen Expressen Expressen Aftonbladet Dagen DN

SR Studio Ett SR SR Kklicka på högtalarsymbolen i länkarna för att höra klipp från programmen.

Läs mer om SD:S ”våldtäktsrapport”
SvD SvD Expressen Aftonbladet

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

11 kommentarer:

skoggie sa...

om det var det som var syftet tror jag faktiskt ändå inte att det spelar någon roll. De har ju ändå tydligt bekänt färg. Att den strider mot grundläggande fri- och rättigheter och är ett tydligt exempel på hets mot folkgrupp (för det är väl filmen som TV4 stoppat- och stoppandet motiveras väl på deras hemsida) torde tala tillräckligt väl till svenska folket. Får man hoppas iaf..

Vonkis sa...

Skoggie
Hoppas kan man alltid göra. Förhoppningsvis fick filmen några väljare att välja bort partiet när de ska rösta.

Anonym sa...

Filmen går rakt på sak, för vad många i detta land tycker och tänker, UTAN, att på något sätt vara rasister. Det är synd att man inte skall kunna få ha friheten att stödja något, utan att få en rasist stämpel i pannan. Medans andra skall, skall ha friheten att stå för det de tror på. Vart tog demokratin egentligen ivägen då?

Jag respekterar dig vare sig du är svensk, komunist, religös, ateist, jehovas, moderat, socialist, tråkig, eller vad du nu kan vara, så inte skriker jag och slår med käppar på din rygg, för att du skall tycka som jag, jag låser inte in dig i fängelse heller för att dina åsikter inte är som mina. Däremot så umgås jag säkert inte med dig, men det är nog det värsta jag gör.

Är själv man, född 65, och har alltid röstat blått, tills i år, då jag lägger min röst på SD, som en markering åt mitt riktiga parti, att nu måste det bli en ändring utav vad vi släpper in i sverige. hårdare kontroll, så att alla dessa busar, banditer o riktigt läskiga typer inte kommer in. Däremot ser jag gärna hårt arbetande, ärliga, trevliga människor från vilken del av världen som helst som min granne.

Så synd bara att ni stämplar rasist på mitt tyckande, då det är det längsta ifrån något jag någonsin varit.

Heja SD 2010

Kalmardamen sa...

Tror att filmen skrämde bort några väljare!
Den var både osmaklig och missvisande!

Kalmardamen sa...

Tror att filmen skrämde bort några väljare!
Den var både osmaklig och missvisande!

Anonym sa...

Filmen fick i alla mig och min sambo att välja att rösta på SD, hur kan det vara rasistiskt att prata kostnader om invandringen?

Andreas sa...

Filmen handlar inte alls om att redovisa konsekvenser. Den ställer folkgrupper motvarandra. Att ta ställning för och en grupp som kan antas vara (i alla fall representeras) etniskt svenk och sätta den mot engrupp icke etnisk svensk är rasism. Det är skrämmande att folk inte ser det.

SD presenterar inte konsekvenser av invandring. De försöker att skrämma folk med allehanda attribut. SD försöker att få oss rädda för det de kallar islamisering. De vill få oss att tro att burkan är vanlig inom islam. De vill få oss att tro att invandring är något enahanda tärande. Detta gör de på en nationalromantisk grund.

SD vill skapa EN svensk kultur som alla inom landets gränser måste bekänna sig till. Detta är precis samma strävan som man hittar hos Bevara Sverige Svenskt, NSF, Nationalfronten och andra rasistiska och nazistiska organisationen. Organisationer vars medlemmar har varit med om att starta SD.

En röst på SD är en röst på idéer som tidigare florerade på nazistiska skrivbord och högljudda skin head kretsar. Det tycker jag att man ska tänka på innan det är dags att rösta. Kostymer eller Dr Martens SD stor fortfarande för ren och skär rasism.

neon sa...

Eg. skiter jag i hurivda SD har ärliga eller grumliga avsikter. För mig handlar frågan om vart man vill att de begränsade resurserna skall gå, välfärd eller imigration(obs, inte integration för den är obefintlig). Hur kan detta vara hets mot folkgrupp? Möjligtvis hets mot de byråkrater och politiker som år ut och år in, av egenintresse, låter dessa miljarder bara trilla iväg.

Någon kommer nu säga att det är inte invandrarnas fel, och det är det inte heller. Någon kommer säga att man inte behöver välja vart resurserna skall gå, utan man kan fördela dem till alla.
Det är precis detta som inte görs. Om man gjorde det, och om de etablerade partierna verkligen satsade på välfärden, då skulle SD inte existera över huvudtaget.

Men som verkligehten är nu, så urholkas välfärden, vi tar emot människor vi varken kan erbjuda jobb, bostad eller en värdig integration.

Att tolka filmen som hets mot folkgrupp, bygger på att man verkligen ser folkgruppen som problemet. Det gör inte jag. Men jag ser resursfördelningen som ett problem. Alltså är jag i dina ögon rasist?

Anonym sa...

Filmen handlar om att välja vad Sverige ska prioritera. Det är ingen som jagar någon.

Och har du inte sett filmen så bör du kanske inte öppna munnen om den.

Mathias sa...

Och vågar man inte stå för sina åsikter genom att använda en Anonym-tag så kanske man inte ska posta?

Anonym sa...

Läs lite - se lite rullar från de som vet något ordentligt...gärna från utlänningarna.

http://demokratbloggen.wordpress.com/