lördag, maj 15, 2010

Inför Eurovision Song Contest 2010

Välkommen till EurovisoíonsBloggen

Har inte riktigt fått tummen ur men till slut så. Det här är vad jag tycker om de första bidragen i den första semifinalen.

Moldavien 2p
Sun stroke project & Olia Tira – Run Away

En dussin eurovisionsdisco som de har lagt på en gnällig saxofon till. Och fioltrenden verkar hålla i sig även i år. Ska vi gissa på att tjejen kommer att ha mionimalt med kläder på sg i Oslo medan killarna kommer att va fullt påpälsade?

Ryssland 1p
Music Group of Peter Nalitch – Lost And Forgotten

Vet inte om det här var ett skämtbidrag eller inte men bra var det inte i alla fall. Det här är en väääldigt seg låt. Ryssarna är uppenbarligen nöjda med att äntligen ha vunnit ESC nu. Det tog ett bra tag innan jag hörde att de sjöng på engelska men så mitt i all sång börjar gitarristen att prata (!) och då hörde jag att det var engelska.

Estland 2p
Malcolm Lincoln – Siren

Låten hade tjänat på att ha en annan vers. Videon är lite läskig men jag tittade även på liveframträdandet och ställer mig frågan om kören har kören haft samma koreograf som Björkman hade 1992?

Slovakien 1p
Kristina – Horehronie

”Jag vill ha en klänning på mig, eller byxor blir bättre, eller vänta, klänningen var ju fin, men byxor är praktiskt, eller ska jag ta båda kanske?” När kläderna tar större plats än låten så...

Finland 1p
Kuunkuiskaajat – Työlki Ellää

Efter Slovakien somnade jag till. Drömde en mardröm om två hysteriskt vita varelser som sjöng i hurtiga stämmor. En fiol hade de också.

Lettland 0p
Aisha – What for

Ska inte ens kommentera engelskan i det här bidraget...
Refrängen är väldigt bekant men jag kan inte placera den. Antar att de kommer att ändra i framträdandet så att de tvättande damerna inte följer med, hoppas att de hinner fixa till falsksången också. Och tydligen har Gud blivit en Mr nu.

Serbien 2p
Milan Stanković – Ovo Je Balkan

Öh...
Antar att Milan sjunger om något roligt då han tokler hela tiden. Helt klart ett bidrag av det mer udda slagen men de brukar ju å andra sidan gå hem.

Bosnien & Herzegovina 1p
Vukašin Brajić – Munja i Grom

Fatta vad Crucified Barbara hade sparkat arsle med de här. Det hade i och för sig även Pain of Salvation gjort.

Polen 0p
Marcin Mroziński – Legenda

Snälla nån. Hur gick det där till???

Läs mer
Aftonbladet

Dagens FRA:are – download torrent Piracy Jihad Jane
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Anonym sa...

Sverige. ingenting gott helt enkelt, ingenting som kommer att minnas, ingen röst, ingen melodi, utan bara ett till anorexioffer, men det kryllar nog av sådana överallt.