lördag, maj 22, 2010

Är man dum

Välkommen till DumBloggen

Jag är av den åsikten att tjurfäktning är något avskyvärt. Att hetsa och stressa ett djur så till den milda grad, för att visa sig "manlig" och stark... Djurplågeri är vad det är.

Därför har jag väldigt svårt att tycka synd om Julio Aparicio, matadoren som blivit spetsad genom käken av en tjur. Är man dum får man lida. Ger man sig in i leken får man leken tåla.

Et cetera

Naturligtvis avlivades tjuren. Den var ju farlig...

Läs mer
Aftonbladet
Dagen SvD

Dagens FRA:are – download torrent Piracy Jihad Jane
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker också väldigt illa om tjurfäktning. Även om jag kan förstå kicken när man blir en mästare i att utsätta sig för livsfara och lyckas dominera den situationen. Men det är hemskt att ett djur ska behövas användas på det sättet. Gillar det inte alls och skulle aldrig kunna tänka mig att gå och se en tjurfäktning. Fruktansvärt!

Önskar däremot ingen något illa och jag kan också lida med matadoren, som på ett sätt får skylla sig själv för han visste ju vad han gav sig in på, men det måste ha gjort så otroligt ont. Precis som det gör på tjuren när han blir stucken.

Undrar om matadoren under den långa läkeprocess som nu påbörjar kommer att få tid att fundera över vad han faktiskt håller på med och om han ändrar inställning och inte vill ägna sig åt denna "sport" mer.

Tror tyvärr inte det.

Den förvånade pappan sa...

Jag kan ärligt säga att jag hejar på tjuren och jag tycker att det är synd att den inte vinner oftare.

Han får skylla sig själv och jag tycker inte ens lite synd om honom. Tjurfäktning är helt enkelt en vidrig tradition som inte hör hemma på den här sidan av 1800-talet...

Vonkis sa...

Anonym
Självklart önskar jag inte att människor ska skadas men jag anser att ger man sig in i en sån här aktivitet, med de risker de innebär, får man skylla sig själv om man blir skadad.

Den förvånade pappan
Jopp, heja tjuren, som aldrig har haft ett val att vara med eller inte. Och nu vill de tydligen K-märka tjurfäktning också...