söndag, mars 21, 2010

Varför skulle de ändra sig?

Välkommen till

Omvärlden fördömer Israels fortsatta byggande av israeliska bosättningar och Israels blockad av Gaza.

Visst, omvärlden kan fördöma men det leder ingenstans för Israel vet att inget land kommer att ta till starkare åtgärder mot landet. Vilket land skulle införa handelsblockad mot Israel till exempel?

När människor i min närhet får veta att jag bojkottar Israeliska varor får jag nästan alltid frågan om jag är antisemit. Det är jag verkligen inte, jag kan bara inte acceptera att folket på Gaza behandlas som de gör av Israel. Min egen lilla bojkott kanske inte har någon effekt på Israels ekonomi men jag gör i alla fall något.

Läs mer

Bosättningar
DN Aftonbladet Dagen

Gaza
FN SR FN

Dagens FRA:are – download torrent Piracy Jihad Jane
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

11 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt. Jag bojkottar själv de varor, produkter och tjänster som kommer från Israel och som jag känner att jag kan bojkotta. Om det finns alternativ till en Israelisk vara/tjänst så väljer jag det icke-Israeliska alternativet.

Vonkis sa...

Anonym
Tyvärr är det inte så lätt att veta om varorna kommer från Israel alla gånger. Mitt under senaste Gazakriget klistrade en av handlarna här i närheten över ursprungslandet på tomaterna...

Anonym sa...

Jag köper dagligen israeliska varor i affären. Det är en kärleksfråga för mig. Jag älskar Israel. Inte kan man låta ens älskade svälta ihjäl - oavsett vad denne gjort.

Skulle ni andra här göra så, tex mot era barn som ni älskar?

VH
Lennart

Cecilia N sa...

Om mina barn gör fel så försöker jag uppfostra dem. Eller nu när de är "vuxna" tala om att jag inte tycker om det som de gör och varför jag tycker det.
Och detta i kärlek.

Att älska Israel behöver inte alls betyda att man älskar det som de håller på med och bara låta dem göra det för att man slappt "älskar" dem.

Jag skulle vilja åka dit, men jag vill inte göra det så länge det är osäkert och de har de stora fula murarna. Att inte handla israeliskt är ett sätt att visa mitt missnöje.

ANC uppmanade omvärlden att bojkotta sydafrikanska varor under apartheidtiden. Den regimen är upplöst. Det måste gå i det här fallet också.

Vonkis sa...

Cecilia N
Du svarade så bra så jag har inget mer att tillägga till Lennarts inlägg.

Anonym sa...

Israel's history of bomb blasts
There have been more than 70 Palestinian bomb attacks aimed at Israelis since the current conflict erupted in September 2000. Below are some of the most deadly. BBC News
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/1197051.stm

Anonym sa...

"Hamas" by Joseph Croitoru
The Islamic Struggle for Palestine
The informative and entertainingly written book "Hamas – the Islamic Struggle for Palestine" by the historian and journalist Joseph Croitoru offers readers a better understanding of Hamas and the Middle East conflict. Jürgen Endres takes a look
http://www.qantara.de/webcom/show_article.php/_c-476/_nr-779/i.html

Vonkis sa...

Anonymous * 2
Israel is the stronger party in the conflict and therefore has a greater responsibilty in solving it..

And two wrongs doesn't make a right

Dessa mina minsta bröder sa...

Vonkis du resonerar helt rätt "jag kan bara inte acceptera att folket på Gaza behandlas som de gör av Israel. " Bojkotten av Sydafrika är ett bra exempel på att frihet och rättvisa till sist segrade.

Vonkis sa...

Dessa mina minsta bröder
Tack så mycket.

Cecilia N sa...

Så därför köpte jag igår 6 paprikor av diverse färger istället för bara de två röda jag skulle ha.

Holland gör strålande affärer ...