lördag, februari 27, 2010

Melodifestivalen 2010 Malmö

Välkommen till MelodifestivalBloggen

Enligt förhandssnacket är det läge för en skräll av både Neo och Lovestoned ikväll, vi får se hur det blir, känns i vilket fall lite spännande med lite skrällvarning.

Sibel - Stop
Har svårt att tro att den här går vidare, en låt som inte alls visste vad den ville vara, rock, pop, techno? Kändes väldigt uppstressat. Synd på Sibels röst att hon inte fick en bättre låt. Och, för att citera Annie, vad var tanken med rörmocksutstyrseln på dansarna?

Py Bäckman - Magisk stjärna
Och helt plötslit blev Py Bäckman en avdankad dansbandssångerska utklädd till Ozzy Lennon...

NEO - Human Frontier
Jo, rätt bra live faktiskt, allt var liksom både vers och refräng, fastnar lätt med andra ord.

Så här långt är Sibel och NEO Isas favoriter, Py gillade hon inte alls...

Lovestoned - Thursdays
Jo, öststatsreaggae skulle kanske kunna vara något.

Anna Bergendahl - This Is My Life
Anna har ju en helt fantastisk röst men en sån där låt är ju snudd på omöjlig att göra intressant. Lät det förresten inte väldigt likt Eva Cassidys Fields of gold precis i början av låten?

Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
Känns som en ballad de har gjort i upptempo, men så blir det bara halvtemo och Pernillas rösts kommer aldrig igång. Med den klänningen hon hade på sig förväntade vi oss enn glittrig och sprakande show, det fick vi inte, guldregnet till trots.

Noll disciplin - Idiot
Kvällens sämsta. Nog sagt.

Peter Jöback - Hollow
Så jäkla bra!
Rösten, sången, melodin, hela stagingen, ALLT. Om inte Jöback går direkt till finalen i Globen, ja då vet jag inte vad jag gör.


Måns och Christine
Bara jag och mina dansare” Christin är helt fantastisk duktig på att imitera folk, älskar henne. Och att Måns är sjuk syns inte i TV i alla fall.

Dolph
Annie och jag har ju redan avslöjat vad det är som är hotet mot Melodifetivalen...
"Du är ju inte dryg"

Globen och Andra chansen
Det var rätt svårtippat det här. Det enda vi är helt överens om är att Jöback ska gå direkt till Globen och att Py Bäckman, tyvärr, och Noll Disciplin inte ska ha en chans att gå vidare.

Väldigt roligt och väldigt väldigt roligt att Anna Bergendahl fick flest röster, nu hoppas jag bara att det blir Peter J som gör henne sällskap i Globen.

Men Noll disciplin vidare till den andra omröstningen, jag ger upp snart tror jag.

Så skönt att det ordnade upp sig till slut, Jöback till Globen och Noll Disciplin åkte ut.

För övrigt måster jag dela med mig av kvällens skönaste kommentar. När Lille babs kom ut sa C, Men hörni, vilken klänning, tror ni den går att tvätta?

Läs mer
SvD
Aftonbladet
Aftonbladet
Aftonbladet


Dagens FRA:are – download torrent Piracy
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

15 kommentarer:

Andelieb sa...

Kul att Anna gick vidare först. Men jag vet inte om jag gillade hennes låt egentligen. Jag gillar nog mest henne.
Jöback...stabilt, pampigt, klyschigt...det är en sån där låt som alla gillar utom jag, tror jag. Den är liksom ett steg för långt så att jag inte uppslukas utan tittar på den från sidan liksom...låter otroligt flummigt men vet inte hur jag ska förklara det bättre. Jag hade älskat den när jag var tonåring. (Kanske när jag var gravid också) Vad säger min "fellow-röv", Miyala om kvällen, tro?

Bloggblad sa...

Jag var nöjd - och även ungdomarna som jag sms:ade med under sändningen. (Maken tråkmånsen förstår sig inte på sånt här!)

I morse hörde jag en vansinnigt rolig människa kommentera både sånger och kläder i Mannheimer & Tengby.

Synd att de gör narr av äldre kvinnor genom att släppa fram dem utspökade sådär... Jag tycker att Mello är en ungdomsgrej även om jag vill ha fram alla åldrar och inte bara fjortisar eller gamla gubbar i alla program.

Anonym sa...

Altsà- ursäkta mig!!! Peter Jöback... NEJ TACK!!! HÀLLER MED ANDELIEB FULLSTÄNDIGT! Klyschig... hört den 1000 ggr, kläderna (uuuuuuu) o alldeles för gnälligt för min smak! Nu är jag hàrd men jag kan för mitt liv inte förstà hur ngn kan klanka ner pà Andreas J men höja den hr till skyarna!????

Anna har jag aldrig hört förr men den var riktigt bra! u underbar röst!!!!!!

/miyala

Anonym sa...

Hàller förresten endast med andelieb om det klyshiga... inte det andra!

/miyala

Anonym sa...

Ska tillägga att Jöbacks làt osade öst, även klädmässigt... sà det är mkt troligt att den kan gà bra men... MEN!!!

/Miyala

Andelieb sa...

Sannerligen Miyala. Det är inte vårat fel att de inte har musiksmak i öst ;-)

Andelieb sa...

Jag har Haft Andreas låt i huvudet hela dagen....

Lilltrolls far sa...

Har inget att tillägga om melodifestivalen utan bara konstatera att det är tveksamt om Eva Cassidy gör en cover eller en karaoke. Får kanske titta närmre på det hela.

Anonym sa...

Màste säga att ju mer jag lyssnar pà Darins làt desto mer växer den. Den är nog min favorit màste jag säga... det trodde jag aldrig!

Om man ser till de finalister som är i startfältet än sà länge är det màààànga killar som kommer att ta ut varandra. Mànga "ensamsjungare". Det innebär att Timotej kommer att kunna ta hem storslam, de har ingen annan grupp att konkurrera med. Behövs en till grupp i finalen, minst!!!

/Miyala

Anonym sa...

Màste säga att ju mer jag lyssnar pà Darins làt desto mer växer den. Den är nog min favorit màste jag säga... det trodde jag aldrig!

Om man ser till de finalister som är i startfältet än sà länge är det màààànga killar som kommer att ta ut varandra. Mànga "ensamsjungare". Det innebär att Timotej kommer att kunna ta hem storslam, de har ingen annan grupp att konkurrera med. Behövs en till grupp i finalen, minst!!!

/Miyala

Andelieb sa...

Miyala: Nej, vad säger du? Darin??? Han låter ju som om han har hakat upp sig i gnäll-mode. Vad har hänt med din röv?

Vonkis sa...

Andelieb och Miyala
Ursäkta, men ni tycker alltså att Andreas Johnson var bra men att Jöbacks låt suger?

*skakar på huvudet*

Jöbacks låt är ju hästlängder bättre!

We can work it out är väl klyschig om något...

Bloggblad
Mellon ska absolut kunna rymma artster i alla åldrar, utan att de äldre ska behöva spöka ut sig sådär som Py Bäckman gjorde i lördags.

Det är tur att det finns sms:ande ungdomar då maken inte är på hugget :-)

Lilltrolls far.
Det var bara i början som Annas låt påminde om Fields of gold.

Andelieb sa...

Ja, jag tycker Andreas låt är den bästa i årets startfält (tätt följd av pain of salvation) och Jöbacks är bara för mycket. Det är fläskigt och pampigt och allt men så mycket att jag inte kan ta det på allvar.

Vet inte riktigt vad du tycker är klyschigt i Andreas låt men smaken är som röven. Min är mjuk och mysig :-)

Vonkis sa...

Andelieb
Skulle nog säga att det mesta i Johnsons låt är klyschigt,
Bbelysningen på scenen
svänga med mickstativet
Dåliga uttalet (oar istället för oår (war) )
Sträcka ut handen
Texten

Andelieb sa...

En sak av ovanstående tycker jag har med låten att göra. Det andra har med framträdandet att göra. Jöbacks framträdande är bättre än låten, men för mig måste liksom låten vara bra. Inga ljuseffekter i världen får mig att köpa "Hollow". Den vill för mycket. Dras lite för långt. Nej, jag är ledsen men för mig känns den lika ihålig som titeln antyder.
Tycker det är ganska skönt med en text som Andreas som inte bara är gulligullkärlek.(eller som C. Eriksson sa, "jag-älskar-dig-vill-ha-dig-här-snart-tillbaka-igen-fjoms som det är så tröttsamt att lyssna på jämt")

Men å andra sidan så har bara en låt jag gillat någonsin vunnit melodifestivalen och då gick det ju inte så lysande i esc direkt. Men jag tycker fortfarande att the worrying kind är bra. Jag rår ju inte för om andra har dålig smak ;-)