söndag, december 20, 2009

Melodikrysset vecka 51

Välkommen till KryssBloggen

Jaha, så var det då dags för mig att ta mig ann veckans Melodikryss, en dag senare.

Inte blev de någon vinst den här gången heller, trots alla extravinster. Kom igen nu Eldemannen, jag vill ju ha det där musiklexikonet!

Det är bara att bryta ihop och komma igen, nu kör vi så det ryker!

Det börjar inte allt för svårt, Jussi Björling i Adams julsång, eller O helga natt som den också heter mellan varven. Nu svär jag kanske i kyrkanmen jag tycker faktiskt att Tommy Körberg gör den bäst av alla.

Hej mitt vinterland, nu är jag här
Nu biter frosten i min kind, ty kall är kvällen
Hej mitt vinterland, se månen där
Den lyser kyligt kring, på mörka himlapällen

Och så här lät det då en ung Carola sjöng låten.

Betlehems Stjärna, eller Gläns över sjö och strand som denju också kallas, börjar ju med just gläns över sjö och strand. Och skriv nu inte att det är Glenn som söver sjö och strand... Visste ni att det är Viktor Rydberg som skrivit texten till Betlehems stjärna?

Oooh, Bing Crosby med I'll be home for christmas. Han kunde sjunga han, Bing.

Nils Landgren med Det är en ros utsprungen. Vi sjöng den något år med studenkören (SKÖN) och gjorde den då i kanon, en av mina favoritjulsånger att sjunga.

Hmm, blir lite osäker men tror att det ska vara Sten Nilsson från Sten och Stanley som sjöng Jungfru Maria. Tycker alltid att det är lite jobbigt när jag kan namn på dansbbd och de som är med i dem...

Nu är det jul igen, och nu är det jul igen
Och julen varar väl till påska.

Carola fick vara med i julkrysset men se något kryssvar blev hon inte. istället var det Christer Sjögren som fick ställa upp och de sjöng Juletid, stilla ro och frid från skivan Carola Jul. Kommer ihåg när den julskivan kom, det var efter att Carola hade vunnit ESC med Fångad av en stormvind och SVT gjorde ett program där Carola fick sjunga alla låtarna frånskivan. Undrar vad granskningsnämnden hade sagt om det idag.

Last Christmas med Wham var det sedan. Den sjöngs på julavslutningen i skoan häromdagen, vet inte jag, man behövernog rätt mycket tid att öv på den för att den ska bli bra med en kör.

Jill Johnsson, en av Faderskapets favoriter, sjöng The christmas song, eller Chestnuts roasting on an open fire som jag trodde den hette tidigare.

Lodrätt 10, det borde väl vara Loa Falkman som sjöng Jul, jul strålande jul? Visste inte att Loa var ett artistnamn faktiskt.

Bibliska figurer, ja det kan man ju också kalla änglar för. Trodde att eldemannen skulle spela Ulf Lundells Snart kommer änglarna att landa, istället blev det Det hände sig för länge sen. Änglar i bestämd form flertal blir så klart änglarna.

Men Eldemannen, varför, VARFÖR skulle du dig till att spela Anna Bok i Melodikrysset? Varför??? Och Ett julkort ifrån dig, vad var det för dravvelsång???

Det var julupplagan av Melodikrysset det och faktiskt har jag inte tittat i kommentarerna en enda gång, men nu ska jag ta och titta vad ni skrev om igår när jag var på resande fot.

Dagens FRA:are - människosmuggling
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

7 kommentarer:

Om mig sa...

Duktigt jobbat!! Men ärligt...det var inte så svårt denna gång, men det ska det kanske inte vara innan jul.

Vonkis sa...

Susseribloggeri
Jo, det var rätt lätt denna gången, får se det som Eldemannens julklapp till oss melodikryssare.

Björn sa...

Bra jobbat vännen...

Vonkis sa...

Björn
Mörsi båokåo

Evas blogg sa...

Hur är det i K-holmen då?

Vonkis sa...

Eva
Här är det snöigt och lite kallt men det har nog varit kallare innan jag kom. Och just nu är det kolsvart ute.

Evas blogg sa...

Bor dina päron mitt i samhället? Har kanske frågat förr :)