torsdag, december 24, 2009

Julspel för tjugonde året

Välkommen till JubileumsBloggen

I tjugo år har det julspelats i Nätra kyrka och säga vad man vill, men de är inte rädda för att förnya sig i alla fall. I hur många kyrkor lirar kantorn elgitarr till första psalmen? Vi vaknade i kyrkbänkarna kan jag lova.



Det är inte bara ett julspel som många kommer och tittar på varje år, det är även många som vill vara med. I år var de över etthundra deltagare! Det var änglar, får, herdar, en åsna, en kamel, soldater, vise män, skriftlärde, en värdshusvärd, magdansöser, Kung Herodes är med och Augustus, sedan fick profeten Jesaja också vara med, och Josef, Maria och Jesusbarnet så klart.

Årets Jesusbarn var det 16:e i ordningen som spelades av ett levande barn och det uppmärksammades genom att alla Jesusar, som var i Sverige, fick komma fram.

En väldigt gravid Maria, åsnan och Josef.

Som vanligt avslutades hela julspelet med Julen är här, och här har jag försökt att få med alla som var med i julspelet idag.

Har sagt det förut idag men säger det gärna igen.

GOD JUL!

Dagens FRA:are - Mjältbrand
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så roligt det ser ut - lyssna törs jag inte, för här sovs det i rummet intill...

I vår församling spelar de anställda ett stort julspel för alla lågstadieklasser, tror att det är alla tvåor som blir bjudna. Och en gång på mellanstadiet blir de bjudna på påskspel av samma skådisar.

Vonkis sa...

Bloggblad
Det var roligt också, du får spara klipptittandet till idag istället :-)

Vilken bra grej att bjuda in klasser till olika spel så där i kyrkan, det borde fler göra.

Cecilia N sa...

Här är det yngsta barnkörerna som deltar i julspelet. Prästen läser berättelsen som barnen gestaltar och så sjunger de olika sånger och församlingen har många julpsalmer att sjunga också.

För sisådär tio år sen var det mycket högre kvalitet på julspelet. Alla barn- och ungdomskörer var med och de hade egna repliker. En av de som var med då kunde fortfarande sin replik igår.

I adventstiden har dagis och dagmammor (och skolbarn?) varit i kyrkan och vandrat med Maria och Josef till Betlehem, dvs med barn- och ungdomssidans personal. Cirka en kvart, tjugo minuter per grupp.

Levande jesusbarn och hundra aktörer vore nåt att drömma om. Skoj!

Micke sa...

Aldrig varit och tittat till det trots mamma&pappa hör till Nätra och alltid brukar (nåja..) fara på julottan där sen.. Men nu är ju pappa på sjukhuset men rätt så bra.

Blana var det ja.. men inget jag äter just. Jag s m a k a r lite bara :)