söndag, november 29, 2009

Rädslan vann

Välkommen till SkrämselBloggen

Tyvärr är rädslan en stark makt.
Sidan som vill förbjuda minareter i Schweiz vann med över 57% av rösterna.

--------
Har en kompis som bor i Schweiz, kopierar in lite av det hon skrev i en kommentar till mitt förra inlägg.

4 kantoner röstade nej till förslaget och i Zürich var det nästan 50-50. De kantoner med flest muslimer... röstade nej till förslaget och de kantoner där det inte bor så många muslimer ville ha minaretförbud... det säger lite om att det är rädsla det handlar om....
--------


Läs mer på

DN
SVD
Dagen
aftonbladet tv



Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

33 kommentarer:

Anonym sa...

I den muslimska världen får du inte ens bygga en kyrka eller någon annan "oislamsk" byggnad överhuvudtaget.

Så vad är problemet?

Anonym sa...

Din egen rädsla att inte våga säga ifrån mot folk som förtrycker, dödar oliktänkande på utstuderat grymma sätt, är emot demokrati och religionsfrihet tycker jag påminner om de tyskar som genom att inte agera tillät hitler begå brott mot mänskligheten. Islamism är vår tids nazism. Låt oss hoppas att det finns fler som vågar säga ifrån idag.

Unknown sa...

Det när inte rädsla utan sunt förnuft ifall man inte tycker om fattigdom och misär!

Unknown sa...

Angående Gunilla von Halls artikel "Schweiziskt nej till fler minareter" på Svd.se (09-11-29):

"Chocken är djup i Schweiz..."
Det var ett mycket märkligt uttryck med tanke på att över 57% av Schweizarna röstade ja till förbudet.
Det är inte troligt att Schweizarna är chockade med tanke på att det var de själva som röstade. De borde byta ut din formullering till "Chocken är djup i Svds redaktion".
57% borde snarare kallas för "jordskredsseger".

Avståndet mellan kultureliten i Svds redaktion och läsarna växer och det blir allt tydligare att det som de ägnar sig åt ligger närmare propaganda än nyhetsförmedling.

Med vänliga hälsningar,

Anita Matsson

Illwill sa...

Rädsla? Vad finns det att vara rädd för i Islam? Det är ju en kärleksfull religion? :)

Är det inte en muslimsk helg nu förresten? Läste nåt om att de över hela världen kärleksfullt ska offra djur åt "Allah". Självklart ska de döda djuren kärleksfullt, genom att hänga upp dem upp och ner, skära av dem halspulsådern och låta dem långsamt (men kärleksfullt) blöda ihjäl.

Illwill sa...

Rädsla? Vad finns det att vara rädd för i Islam? Det är ju en kärleksfull religion? :)

Är det inte en muslimsk helg nu förresten? Läste nåt om att de över hela världen kärleksfullt ska offra djur åt "Allah". Självklart ska de döda djuren kärleksfullt, genom att hänga upp dem upp och ner, skära av dem halspulsådern och låta dem långsamt (men kärleksfullt) blöda ihjäl.

Anonym sa...

Märkligt hur svensk media glömmer att kolla hur det är för minoritetsreligioners anhängare i muslimvärlden. Där kan man snacka om främlingsfientlighet. I Saudi-Arabien, islams heliga land, kan du mista huvudet om du konverterar från islam till någon annan religion. Muslimvärlden kanske skulle öppna upp för religionsfrihet, eller vad tycker Sveriges Muslimer? Det finns mer religionsfrihet i Europa än man kan finna i islamdominerade länder. Kanske dags att kräva lite av öppenhet från muslimvärlden istället för att klaga på att Schweiz slår näven i bordet. Det är bra att Schweiz vågar säga emot. Man undrar hur länge uttrycket "en svensk tiger" ska leva.

Vonkis sa...

Anonyma och Illwill
Jag säger inte att situationen är rosenröd i de muslimska staterna men bara för att de styrande i de länderna beter sig på ett sätt behöver inte vi göra likadant. Det blir lite som när barnen i skolan säger "Men han/hon började".


Vi kan inte dra alla över en och samma kam. I så fall ska vi ställa alla katoliker till svars för de sexuella övergrepp på barn som skett inom den kyrkan. Vi ska ställa alla svenskar till svars för behandlingen av samerna, alla tyskar till svars för andra världskriget, alla killar till svars för de våldtäkter som sker och så vidare.

Dessutom är det kommunistiska landet Nordkorea som ligger i topp då det kommer till länder där kristna förföljs. Så här säger Open door om situationen där "Där accepterar regeringen inga kristna uttryck. Att äga en Bibel räcker för att bli skickad till arbetsläger. Kommer besökare från andra länder så finns det visserligen en kyrka de kan besöka, men det är mer som ett museum, något de ska visa upp för att vi ska se att de har religionsfrihet. Men för enskilda kristna är situationen fruktansvärd."

Anita Matsson
Det var 50 % av de röstberättigande som röstade. Och även om en majoritet av de röstande röstade för ett förbud var det ändå över 40% som röstade mot det. Alla undersökningar innan har visat att det skulle bli ett nej idag så jag kan förstå att många är förvånade och chockade.

Jolalus sa...

Vi i Sverige gav ju efter för Hitler – just för att slippa en massa jobbiga konflikter… Det kanske blir enklast i längden om vi gör likadant mot Islam?

Det bilr nästan komiskt när Imamerna predikar sitt hat mot oss västerlänningar, och vi svarar med ännu mer tolerans och uppmuntran.

Eller som Johan Glans sade (ungefärligt citerat):

(Den muslimske demonstranten): – Vad säger ni nu, vi bränner er flagga!

(Svensken): Jaja, vi har fler…”

Vonkis sa...

Jolalus
Men det är ju inte alla muslimer som är så!
Har träffat så otroligt många muslimer i mitt jobb som lärare och de tar avstånd till allt sånt extremt. De enda de vill är att ha rätt att utöva sin religion.

Per sa...

Rädslan vann, igen. Se hur det växer även här. Islam är ondska, muslimer ska fördrivas. Lustigt, hur skrönor blir fakta, hur antaganden blir sanningar bara för att de upprepas tillräckligt många gånger. Men det spelar ingen roll. Det är ren och skär rädsla som driver Schweizarna till att kasta ut minareter, det är rädsla som driver partier som SD framåt. Om man kan skrämma upp tillräckligt många, kanske man kommer till riksdagen.. tjohej! Glöm min röst dock. Den får ni inte.

Anonym sa...

"I den muslimska världen får du inte ens bygga en kyrka eller någon annan "oislamsk" byggnad överhuvudtaget."

Bullshit. Från "I till t".

Vonkis sa...

Per
Ja, historien går igen.
För 70 år sedan var det judarna som stod för all ondska, som låg bakom ekonomisk kris, som förrådde under krig. Idag är det muslimerna som får ta smällen.

Lallar3n sa...

"För 70 år sedan var det judarna som stod för all ondska, som låg bakom ekonomisk kris, som förrådde under krig. Idag är det muslimerna som får ta smällen."

Judarna predikade inte pedofili, stening, prygling samt förtryck och etnisk rensning av oliktänkande. På 30-talet kramade man nazismen. Nu kramar man Islam. Två idiologier med liknande mål.

Vonkis sa...

Anonym 9:14
Sannerligen

Har funderat på en sak.

Om man inte får bygga "oislamska" byggnader i muslimska länder borde det ju innebära att vanliga bostadshus är muslimska byggnader och därmed en symbol för islam. Då måste ju schweizarna även riva alla bostadshus nu. Eller?

Vonkis sa...

Tjocke
Återigen.
Det finns extrema och bokstavstrogna inom alla religioner. Minareter har lika lite med stenig av människor att göra som kyrkoklockor har att göra med häxprocesser.

Anonym sa...

Tycker det ar pa vag att bli en battre varld nar jag laser detta. Tycker de kan ta sin relegion och dra hem till sig eget land om dom nu inte kan anpassa sig eller sa kan dom iaf halla det inom sina egna vaggar. Om nagon skulle komma dit och vilja bygga en kyrka sa hade de val skickat sina sjalvmords bombare eller dylikt dom asen. tycker denna lag borde instiftas i alla mer lander. GO SCHWEIZ

Olbap sa...

Om de "muslimska länderna" gnäller över Schweiz - då kan de FÖRST ta tag i den strukturella diskrimineringen av kristna/judar i sina egna länder. Saudi-Arabien, Sudan, Jemen och Pakistan är de främsta länderna som kommer i åtanke - att bygga kyrkor/synagogor där är FÖRBJUDET. I Egypten och samtliga andra majoritetsmuslimska länder så diskrimineras och förföljs kristna med statens goda minne.

Anonym sa...

Vem fan vill ha några joddlande pedofiler som grannar?

inte jag, Heja Schweiz, en stor framgång för Europa, dom banar väg för oss andra länder, tyvärr lär aldrig något liknande hända i Sverige, våra politiker är istället i full färd med att köra Sverige rakt ner i avgrunden.

Vonkis sa...

Anonym 9:29
Och hur hade världen sett ut om alla allltid hade stannat där de föddes utan att flytta, upptäcka världen?

Hur hade USA sett ut om de som kom dit för 500 år sedan anpassat sig?

Anonym 9:29 och Olbap
Mina tioåringar i skolan säger också väldigt ofta "men ha då" "det var hon som började" Ska jag då bara säga ok, fortsätt att bråka, det var ju en annan som var dum mot dig först, då är det ok.?

Vonkis sa...

Anonym 9:34
Vad har joddlande pedofiler med saken att göra?

Anonym sa...

Tycker du gör det bra som engagerar dig i detta. Som Bloggblad sa - det blir många kommentarer när detta ämne kommer upp.

Jag tycker att alla skall ha, och visa respekt för allas religioner. Var och en måste få leva i sin tro, MEN samtidigt låta alla andra leva i SIN egen tro. Ingen skall tvinga någon att byta tro.

Kommer ihåg ett samtal som jag hörde ett samtal en gång.
En kvinna i 50 års åldern var så less på alla invandrare så nu skulle hon lämna Sverige och flytta till Australien. Jag kunde inte vara tyst utan önskade henne att Australiensarna inte var lika trångsynta som hon, och att de välkomnade invandrarna där!!!

Elisabet

Kalle sa...

Länge Leve Demokratin!

Respektera folkets vilja, det är höjden av demokrati.

Tack

Anonym sa...

Mycket glädjande resultat.

Folkomröstningar är livets melodi.

Vonkis sa...

Elisabet
Ja det var ju synnerligen smart. Först gnälla på "alla invandrare" och sedan bli en själv...

Kalle
Vi ska absolut värna demokratin. Frågan är väl vad det blir för demokrati om inte alla har möjlighet att utöva sin religion.

Anonym 2:18
Folkomröstningar har ett värde men det värdet försvinner när de som röstar matas med skrämselpropaganda istället för saklig information.

Jolalus sa...

Extrema islamister och nazister har en hel del gemensamt, historiskt och i dag. Båda grupperna uppfattar demokrati, globalisering och marknadsekonomi som judiska hot mot all sann kultur, och förnekar gärna Förintelsen.

Förbindelserna mellan panarabiska och sedermera islamistiska rörelser Nazismen är inte något nytt. De går tillbaka till åtminstone 30-talet, då Haj Amin al-Husseini, stormufti av Jerusalem, uttryckte sitt stöd för Nazityskland.

Man vet f.ö. inte om man ska skratta eller skrika eller gråta när man läser en del PK-inlägg och PK-bloggar. Man jämställer nybyggnation av minareter med att vi minsann har en massa förhatliga kyrktorn som dessutom ringer ibland.

Skulle vi riva vår historiska arkitektur och utplåna vårt kulturarv för att blidka invandrare eller är det bara något slags barnslig rättviseprincip man vill hävda?

Oavsett vilket är det fruktansvärt sorgligt med det självförakt och den okunskap som finns rörande vår egen kuturella identitet i Sverige.

Tack för det – alla sossar, vänsterflummare och batiktanter som fått härja fritt sedan ‘68!

Jolalus sa...

Vi i Sverige gav ju efter för Hitler – just för att slippa en massa jobbiga konflikter… Det kanske blir enklast i längden om vi gör likadant mot Islam?



Det bilr nästan komiskt när Imamerna predikar sitt hat mot oss västerlänningar, och vi svarar med ännu mer tolerans och uppmuntran.

Exempel: Whabismen är inte accepterad i t.ex. Bonsien. Efter kriget gav man alla arabiska mujahedin medborgaskap i Bosnien. För ett par år sedan insåg man sitt misstag och tog tiIIbaka medborgaskapen och utvisade dem i stora mangder.

Idag fårdu INTE bygga whabitiska moskeer i Bosnien, eller i Indonesien eller Turkiet. Muslim Brotherhood är ocksa helt förbjudna i dessa länder.

Men, i SVERIGE, godtrogenhetens och flummighetens förlovade land, kontrollerar Muslimska brödraskapet södermalmsmoskeen och den nya stora moskeen i Göteborg finansieras från Saudiarabien.

Dessa rörelser är antidemokratiska och demagogiska på alla sätt. Jag ser inte vad det är för skillnad på ett nazitempel och dessa egenpåhittade källarmoskeer.

Voter.se sa...

Hur skulle svenska folket rösta i en sådan folkomröstning? Just nu ställs frågan om minaretförbud i Sverige på Voter.se. Rösta och se resultat.

Marianne sa...

Det är en sorgens dag varje gång demokrati används för att förtrycka en minoritet, oavsett i vilken land eller i vilken kultur det sker.

Gud är kärlek. Det vittnar kristendom, islam, judendom, hinduism och buddism om. Trots det torterades folk i Europa "i Guds namn" förr i tiden. Idag utestängs och förtrycks homosexuella "i Guds namn" inom en stor del av kristendomen, några israeler bygger på annat folks mark "i Guds namn" och NÅGRA terrorister utför hemska dåd "i Guds namn" inom islam.

MEN om man missar att det faktiskt är MÄNNISKOR som ligger bakom dessa dåd utförda "i Guds namn" och inte hela religionen, då har man verkligen låtit sig bli förd bakom ljuset.

Jag är svensk men jag vill inte bli dömd som skattefuskare trots att en stor del av befolkningen är just det. Jag är kristen men vill inte bli dömd som homo-motståndare trots att en stor del av den kristna världen är det. Jag är Norrlänning men vill inte bli dömd som alkoholist trots att såna problem finns här.

Börjar det klinga illa? Det är väl klart att alla i Norrland inte är alkoholister, eller hur? Det är faktiskt lika självklart att alla muslimer inte är allt vad någon ur deras religion någon gång gjort.

Hur får man slut på våld? Genom att slå tillbaka? Eller genom samtal, förståelse, utbyte, lärdom och kärlek?

Upp med moskéer och minareter. Fram för fler helgdagar, glädjestunder och fester tillsammans. Jag vill lära mig! Ge mig urgammal visdom och berikande kulturutbyten. SÅ växer människor, SÅ blomstrar kulturer.

En STOR del av världens befolkning är muslimer. Vi kan inte bunta ihop dem alla i en hög och dömma dem för vad några dåliga ledare och deras kulturs rötägg gjort. Så vill inte jag bli dömd. Då ska jag inte döma andra.

Kärlek! Inshallah!

Peter sa...

Det var ju precis likadant i Skåne på 80-talet. Det var i de homogena byhålorna som nazisterna först visade sina missförstådda trynen, inte i storstäderna där invandrarna bodde.

Det blir ännu lustigare av att det största nazistpartiet i Sverige vill återinföra statskyrka. Snacka om att vara inkonsekvent.

Anonym sa...

Beundrar dig Vonkis att du orkar föra sàna här diskussioner. Jag blir matt bara jag läser vad andra skriver. Orkar helt enkelt inte kommentera allt det tragiska som skrivs...

Är det nàgot det här beslutet har visat sà är det var mkt rasism som finns som man inte märker av. Iofs bra att den kommer upp till ytan sà att man kan ta tag i den...

Tur att det snöar idag i Schweiz, dà blir tillvaron här lite ljusare ;)!

Kramis
/Miyala

Anonym sa...

Så mycket bråk om religion. Jag jobbar i Schweiz, och schweizarna är trötta på att det monteras upp illegala högtalare som basunerar ut bönutropen i minareterna: http://www.20min.ch/news/dossier/minarett/story/28074553

Anonym sa...

Är så trött och har för mycket annat i huvudet för att kunna formulera det jag anser. Men Marianne och Miyala lyckas bra tycker jag så jag nöjer mig med att hålla med er.

/Oinloggad Andelieb