lördag, september 19, 2009

Så dumt att klockorna stannar

Välkommen till BröllopsBloggen

Tänk, när icke kungliga människors barn ska gifta sig förväntas de rätta mun efter plånbok. Eller så börjar föräldrarna spara till den stora dagen åratal i förväg. Hovet har ju vetat i dryga trettio år att Victoria ska gifta sig.

Och varför hela friden ska apanaget höjas?

Här har folk fått sänka sina löner men kungens lön, den ska höjas.

Skämmes!

LilleRille
Free Dawit Isaak

10 kommentarer:

mossfolk sa...

Och så ett litet slag med näven i bordet, som förstärkning på "skämmes" ;)
Nu börjar alldeles strax melodikrysset, som numera förknippas med Vonkis :D

Om mig sa...

Så sant!!

Den förvånade pappan sa...

NAturligtvis ska vi införa republik. Monarki är ett förlegat och faktiskt tämligen sjukt system...

Anonym sa...

Äh, vi är ju trots allt mànga som kommer att sitta bänkade framför tv:n o se vigseln/bröllopet sà dà är det väl inte hela världen att kosta pà sig 1.55 kr/skalle...

Alldeles för mkt stàhej kring det här enligt mitt tycke... finns sà mànga andra onödiga grejer som vi lägger pengar pà, och hur ofta har vi ett kungligt bröllop?!!

Heja heja! Jag ser iaf fram emot det!

/Miyala

Andelieb sa...

Jag tycker nog vi kunde vara utan kungahus överhuvudtaget. Men nu har vi ju ett och har vi det så får jag nog glatt betala mina 1,55 kr. Men om jag ska se hela tjottaballongen på tv det är mycket tveksamt ;-)

Bloggblad sa...

Jag är kluven. Jag tycker det är mysigt med ett kungahus som växer in i att representera och sälja Sverige, mot en president som byts ut lite då och när han/hon gjort nån skandal då han/hon glömt bort sin ställning... det skulle nog inte bli ett dugg billigare. Tänk bara att bygga om och renovera och byta möbler varje gång vi byter president!?

Fast - jag tycker inte om frosseri, så jag tycker att det är lite löjligt att städa kyrkan för flera miljoner... t.ex. Men titta på bröllopet i tv kommer jag förvisso att göra. Precis som jag gjorde när knugen gifte sig.

Cecil sa...

Jag håller med Miyala!! Jättekul med Victorias bröllop!! Jag skulle kunna betala åtminstone en tjuga. Jag betalar för dig med Vonkis!! Kramar!!

Anonym sa...

I morgon ses vi! ÄR sà glad att jag kissar pà mig .... hahaha!!!

Du màste be en bön att flygresan gàr bra. Àngesten att störta o aldrig se Julian igen är just nu större än glädjen att àka... varför ska den där dumma flygresan alltid vara ett hinder för 100% glädje :/! Funderar pà att förbereda en lucka ovanför där jag ska sitta o ha pà mig fallskärm. Om ngt händer skjuter jag bara upp mig. Ja just det, syrgas har jag oxà packat ner om detta skulle ske pà hög höjd:/

Längtar tills jag stàr pà svensk mark:)

Kramisar/Miyala

sinneskatten sa...

Herrjesstanes hon tar ju en grabb av folket , då borde vi ju fatta att apanaget bara "måste" höjas.....

Lilltrolls far sa...

Håller helt med dig Vonkis! Jag är för monarkin men pengar till ett bröllop får de faktiskt skaffa sig själva, apanaget är inte precis så de lever fattigt. Har de inte råd så får de väl skicka ungarna till Las Vegas och ta ett Elvis-bröllop eller gifta sig borgeligt i rådhuset?

Och 1,55kr per skalle kan det aldrig bli på 14 miljoner kronor. Har för mig att vi inte är mer än 4,5 miljoner i Sverige som betalar inkomstskatt, så det borde bli närmare det dubbla. Tänk om det satsats 14 miljoner extra på cancerforskning eller till frälsis soppkök eller till att skaffa fadderbarn eller mögelsanera lägenheter i Rosengård eller ... ja ni har fattat poängen.