måndag, augusti 31, 2009

Ja eller nej till spruta?

Välkommen till SprutBloggen

Cheferna har frågat vilka som vill vaccinera sig mot influensan. Jag vet inte jag. Är ju så jäkla spruträdd, måste alltid ha någon med mig som lugnar och tröstar.

Och så känner jag mig rätt skeptisk till hela grejen men så läste jag att infektionsläkaren Sven Britton ändrat sig efter att ha sett hur snabbt sjukdomsförloppet kan förvärras.

Så jag vet verkligen inte hur jag ska göra. Ska du vaccinera dig? Varför? Varför inte?

LilleRille
Free Dawit Isaak

10 kommentarer:

Marianne sa...

Jag tror nog att jag kommer att vaccinera mig om jag får möjligheten i tid. På vårt jobb blir vi utsatta för så himla mycket olika människor. Och pengar! Det är sjukt hur ohygieniska vissa människor är. T.ex. de nyser i handen och tar sedan upp sedlar med samma hand, de håller i pengarna med munnen, de slickar(!) på betalkort osv. Vi har handsprit att tvätta oss med men hela butiken bli ju smutsig och vi kan inte springa och tvätta händerna hela tiden. Folk slickar på fingrarna för att vända blad i lånekatalogen t.ex. Huuu, jag ryser när jag tänker på hur äckliga vissa människor är. Förra året åkte nästan hela personalen på influensan. Undrar om Umeå kommer att drabbas hårt...

Evas blogg sa...

Jag vet inte, funderar hit och dit. Måste fundera lite till innan jag bestämmer mig.

Cecilia N sa...

jag är livrädd för den där sjukan. Så länge den håller sig till att vara en medioker förkylning så är det väl okej, såna kan man ta.

Men det här med utvärtes syresättning. Och att Karolinska inte kunde ta den fjärde svensken för att man inte hade plats! Vad händer när det finns ett tjog i varje kommun som behöver den hjälpen? Och andra länder inte längre kan hjälpa till att ta svenskar för att de inte har "lungor" så det räcker till sin egen befolkning ...

Jag vet inte om jag är lättskrämd, men jag har barn som är kring 20 år och jag har förstått att det var den ålderskategorin som strök med i Spanska sjukan, den sjuka som den här influensan sägs likna.

Om jag skulle vaccinera mig, sade du? Självklart! Om jag hinner ...

Bloggblad sa...

Nej, jag tror inte jag bryr mig. Så mycket förkyld och flunsig som jag varit genom åren, har jag nog en del motståndskraft.

Sen brukar jag åka på vad skit som helst om jag är uttröttad. Ändå... Och om jag är utsövd står jag emot de flesta baciller.

Fast jag är inte ett dugg spruträdd. Sånt som jag vet vad det är gör inget.

Om mig sa...

Visst blir man osäker. Jag tyckte först det kändes överdrivet att vaccinera mig. Kan ju till och med hända att vi hade svininfluensan under sommaren hemma hos oss men i så fall var det verkligen inte mer än en vanlig influensa. När sen maken sa att vi som familj kunde bli vaccinerade genom hans jobb så började jag tänka om lite. Kanske berodde det på att jag behövde bli serverad förslaget mer konkret...sprutor springer man ju inte efter precis. Jag tror ändå det är lite väl uppblåst genom media, men säker är jag ju inte.

Anonym sa...

Jag kommer att vaccinera mig. Tillhör ju en av riskgrupperna nu och reser ju relativt mkt:/. Pratade med min läkare om vaccinets risker och eftersom det är baserat pà avdödat XXX är det inte farligt för barnet.

Sà... vaccination blir det nog!

/Miyala

Anonym sa...

Det som är lite obehagligt med den här influensan är ju att mànga av de svàrt drabbade är unga med god fysik...

Anonym sa...

Jag tycker absolut att du ska vaccinera dig. Med tanke på den exponering som du har i jobbet och att de är de unga som drabbas tillhör du ju (ung och ung, yngre medelåldern kanske)den grupp som har stor risk att bli riktigt dålig.
Själv har jag bestämt mig att ta sprutan. man vet ju inte vad kroppen klarar.

Kommer och håller handen...

Elisabet

Vonkis sa...

Alla
Tack för era kommentarer. Intressant att läsa hur ni funderar. Har bestämt mig för att ta sprutan. Är redan nervös.

PGW sa...

Jag kommer absolut att vaccinera mig, men jag är ju egen företagare och helt manisk när det gäller sjukdomar. Jag helt enkelt bara får inte bli sjuk, så är det bara.