lördag, maj 16, 2009

Ingen pride i Moskva idag

Välkommen till PrideBloggen

I Moskva får man inte gå i pridetåg, då omhändertas man av polisen. Det här händer alltså i Moskva, samtidigt som staden står värd för Eurovision song contest. Hela Europa finns i stan. Det får mig att undra hur det hade sett ut utan alla kameror som fanns på plats...

Läs mer
dn
svd
aftonbladet ledare
aftonbladetTV
dagen
expressen



Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det blir knappast tal om att titta på den där schlagerfinalen i kväll, och ännu mindre att åka till Ryssland som det var tänkt till hösten.

Daniel H. sa...

Angående ryssarnas behandling av bögaktivisterna, vänta bara till islam tar över Europa (de är på bra väg) - då kommer bögarne att yla av skräck...

Vonkis sa...

Anonym
Resa till Moskva behöver man kanske inte göra, men titta på finalen i kväll, det ska jag absolut göra!

Daniel H
Vet inte om muslimskräck är bättre än bögskräck...

Observatör sa...

@ Vonkis

Vad Daniel H. försökte upplysa dig om är att samma feminister, bögar, kommunister, socialister och annat politiskt och HBT-folk som gärna kritiserar Ryssland för att man där inte får hålla bögparader, gärna ser mellan fingrarna på Islams böghat och den muslimska världens behandling av bögar. Samtidigt vurmar man för massinvandring av dessa människor till Europa. Det är brukar man kalla för hyckleri, om inte rent av självmotsägelse.

För övrigt är det bäst att bögarna tas hand om av polisen; hade inte polisen varit på plats hade det funnit ett antal hundra civila såväl som politiska aktivister och religiösa typer som skulle gett dem en rejäl omgång. Det är en kulturell fråga för ryssarna, så vad ska vi göra? Tvinga dem att tycka som oss? Det är samma mentalitet som de neokonservativa krigshetsarna inom Bush's administration som ivrade för att "demokratisera" Irak och halva muslimvärlden med hjälp av våld.