torsdag, maj 21, 2009

Hur tänkte ni nu?

Välkommen till MatBloggen


Åkte en sväng med R (köttgrottan) och C till Söderköping idag. Vi började med att bestiga det enorma Ramunderbeget. Attan i mattan vad trappor det var. Efter att ha beskådat utsikten ett tag gick vi ner igen och kände att vi sannerligen hade förtjänat en god måltid.

Men vart skulle vi äta?

Efter att ha beskådat diverse menyer bestämde vi oss.

Det lät verkligen gått med plankstek med duchesspotatis, hemmagjord bearnaisesås (efter hemligt recept) och baconinlindad sparris.

Duchesspotatis både smakade och såg ut som att den var gjord av pulvermos. Paprikan som var strödd över potatisen smakade som att den var inlagd, bearnaisesåsen smakade misstänkt likt den som går att förtära på favoritpizzerian och sparrisen verkade ha varit fryst. Vad det var som gjorde att rätten kostade 169 kronor övergick vårt förstånd.

Och helhetsintrycket blev inte bättre av att en av servitriserna utbrast, "Va, är det där glassbakelse, jag spyr bara av att se det", stående i köket vid det öppna fönstret...




Free Dawit Isaak

7 kommentarer:

Andelieb sa...

Ring Gordon Ramsay, illa kvickt! =)

Vonkis sa...

Andelieb
Tanken slog oss, funderade även på Melker.

Andelieb sa...

Ramsay är roligare. Det är TV-underhållning på hög nivå.

Vonkis sa...

Andelieb
I och för sig.
Om du skriver till Gordon och jag till Melker, då borde väl någon av dem komma i alla fall?

Andelieb sa...

Sannerligen.

Rickard sa...

Jag tyckte att maten var god. Jag tycker att bilderna är lite orättvisa eftersom du redan hade tuggat på sparrisen i flera minuter.

Vonkis sa...

Rickard
Hade maten kostat 90 kronor hade jag också varit nöjd men det vi fick var inte värt 169 kronor och sparrisen rörde jag inte.