onsdag, april 08, 2009

Nej tack, uppdaterad, igen

Välkommen till SäkerhetsBloggen

Tanken är väl god men varför är det vi kvinnor som måste ta på oss "säkerhetsanordningar"? Det är ju inte vi som är problemet...

För något år sedan gjorde några tjejer ett bälte som skulle vara svårt att få upp och av, också tänkt som skydd mot våldtäkt.

Både bältet och de här trosorna är fel väg att gå. De sänder signaler att det är vi kvinnor, tjejer, flickor, som ansvarar för att se till att vi inte blir våldtagna.

Problemet är så mycket större än så.

Vi måste våga prata om våldtäkter i skolorna, med varandra, med vänner, med familjen. Vi måste stärka killarna i att ett nej är ett nej. Att det inte är manligt eller tufft att våldta.

Det handlar inte om kyskhetsbälten för kvinnor eller om kemisk kastrering för alla män eller om att sätta ett snoppskydd på alla killar.

Det handlar om att acceptera att ett nej alltid är ett nej.

-------------

Aftonbladet skriver också om trosan nu.Find baby Thor Wang
National center for missing and exploited children
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

londongirl sa...

Håller med dig och dessutom vem vill gå runt med såna?
Det måste finnas andra sätt att kunna känna sig trygg från överfall.

Anonym sa...

Funkar nog ej. Det är väl bara att dra grenen åt sidan.

Jonas sa...

KExtremt svår att få av? Taskigt läge om man är extremt nödig då.. *S* Trist det ska behövas såna här drastiska åtgärder för att en del män inte kan hålla saken i styr. Nä gör något åt alla dessa våldtäktsmän då dem åker dit så dem inte har några tankar ens på sex.

Pixie sa...

Visst ska det inte vara vi som ska ändra oss men samtidigt e det ju bra om det kommer ett sätt så man kan skydda sig, tror dock inte heller så mycket på dom där trosorna.