lördag, april 18, 2009

Melodikrysset vecka 16

Välkommen till KryssBloggen

Hm, alla rätt förra veckan men inte blev det någon vinst för det inte...

Det är bara att ta nya tag den här veckan då.

Så blev det lite nasty schlagermusik på en gång så där, utan förvarning. Tänk om det sitter barn vid radioapparaterna! Ja ja, det var i alla fall "Ska vi plocka körsbär i min trädgård" som spelades.

Fred Åkerström, Kajsa-Stinas pappa va?, sjöng Kajsas udde så fint. Är det kanske till och med KajsaStinas brygga han sjunger om?

Gillar Duffy skarpt, funderar på att köpa skivan Rockferry där låten Warwick Avenue finns med.

Hm, blev det inte något konstigt där mellan Duffy och Norrlandsoperan, som ligger i Umeå. Kom helt av mig.


Vad bra att han upprepar frågan efter låtarna också den där Eldemannen. Rudolf med röda mulen, i april, Det är låtval i min smak det. Kan tyvärr inte säga det samma om Rednex, även om det var en låt från melodifestivalen 2006. Hur kunde Mama Take Me Home komma sexa?

Dancing Queen med ABBA i gitarrversion, det gick ju att lysna på det med.

Enligt min mening spelas det på tok för lite Björk på radion. Stämningen i Human Behaviour är så hemsk och samtidigt häftig. Och Björk kommer ju från Island.

Istanbul, Konstantinopel, det är Istanbul, Konstantinopel och båda, eller hur man nu ska säga, ligger ju i Turkiet.

Rebecka Törnqvist är en annan sångerska som spelas allt för lite. Förknippar hennes låt Good Thing med sommar och sol. Men One hour drive gick inte av för hackor den heller.

Jag kommer nog alltid att förknippa "Någonting att äta, någonting att dricka" med Sune Mangs och Söderkåkar.

Men vem är det som sjunger Visan om Beatrice Auror, känner så väl igen rösten. Kan det vara Tommy Körberg. Hm, det går ju in i alla fall så jag chansar på det.

Men Eldemannen. Rednex och Jimmy Jansson i ett och samma program. Vi kan gung gung gunga du och jag från Melodifestivalen 2005 låter för mycket Per Gessle för minsmak.

Hm, jag har tydligen missat vågrätt 12, (i vinkel med fyra bokstäver :-) ). Tack och lov för snabbgenomgången.

Nähä du, snabben gav inget den här gången. Men man kan ju bjudas in på en titt, och det passar där så jag tar en chansning till där.


Find baby Thor Wang
National center for missing and exploited children
Free Dawit Isaak

8 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Glömmer alltid melodikrysset!!!! Men har du kollat in Enn Kokk, gamle sossen (gift m Birgitta Dahl) som blivit en flitig bloggare på gamla dagar. VARJE lördag skriver han om hur han löst melodikrysset, det är rätt hejdlöst!!!

Susseribloggeri sa...

Aj då!! Löste just Melodikrysset och hade en kvar som jag inte visste...vågrätt 12. Tänkte att jag kikar in och kollar om du kunde det..ja,ja dagen blir nog bra ändå.

Irene sa...

Fyllt i samma, så nu hoppas jag oxå på vinst nästa vecka!

Vonkis sa...

Klimakteriehäxan
Glömma Melodikrysset, käre värld. Brukar kolla in hos Enn Kokk efter inlämningstiden, han är fantastiskt duktig på att melodikryssa.

SusseriBloggeri
Vi verkar vara några som tänkt lika där så vi får väll hålla tummarna för att det är rätt.

Irene
Då måste det ju vara rätt om vi tänkte så lika :-)

biaweb.se sa...

Hej! En norrköpingsbo!?! Ja nu är det tid att sitta på Färgaregården, titta ut över Strömmen och njuta av årstiden! Ser att du skriver om Nicke Sjödins blogg, honom har jag bott nästan granne med. Men hade inte kollat hans blogg på ett tag så jag visste inte att han hade dött.

Vonkis sa...

Biaweb
Japp, Norrköpingsbo sedan tio år, dessförinnan var det Ö-vik (Köpmanholmen) som huserade mig och min kropp. Visste att Nicke var sjuk men att han skulle gå och dö...

PGW sa...

Min mamma vann en sådan där klocka faktiskt, men de är ärligt talat hemskt fula ... :-) Så det är inte så mycket att stå efter.

Vonkis sa...

PGW
Nej Gud bevars, klockan vill jag inte ha, det är det där lexikonet som lockar. Och att få namnet uppläst i radion. Det kan ju vara början på värsta karriären. Sedan ringer kanske Bert och så får jag vara med i Melodifestivalen. Får ett eget program i alla TV-kanaler, vinner Fredspriset och... ja, tänk om jag bara kunde vinna det där lexikonet.