lördag, april 04, 2009

Inför Eurovision song contest 2009, del två

Välkommen till EurovisionsBloggen

Jag städar idag, det är därför det kommer så många blogginlägg...

Spanade runt på SVTs hemsida och kom till införprogrammet som de brukar ha när det lider mot Eurovision Song Contest. Första programmet sänds inte förrän måndagen 20 april men här kommer i alla fall mina tankar kring bidragen som nagelfars i det första programmet.

Montenegro
Andrea Demirovic - Just Get Out Of My Life
Början påminner väldigt mycket om Donna Summer's Hot Stuff. I de högre partierna spricker rösten nästan för Andrea så jag undrar hur det kommer gå när det blir live i Moskva.

Tjeckien
Gipsy.cz - Aven romale
Nej, den här fattar jag verkligen inte. Är tjejen i guld kidnappad? Traffickingoffer? Vad är grejen med de röda ögonen? Det är bara konstigt.

Belgien
Copycat - Copycat
Den här är det väldigt väldigt stor Las Vegas-varning på. Fast det är värre.

Vitryssland
Peter Elfimov - Eyes That Never Lie
Å herre min Je. Varför kan han inte ha något på sig under kavajen? Framträdandet och sångaren passar inte ihop med låten. Det här var kanske från när han redan vunnit men att bara gå om kring så där, lite på måfå och fjantflina. Stör mig även på att han låter som Mar Anthony i de högre partierna.

Sverige
Malena Ernman - La voix
Ja, det här står ju ut i alla fall och det kan bära eller brista men med tanke på vad som sägs i fanforum och youtube verkar det inte allt för lovande.

Armenien
Inga & Anush - Nor par
I början låter det väldigt likt Ruslanas Wild dances från 2004 och sedan blir det något heeelt annat men det verkar onekligen som att de vill lära oss att dansa nor par...

Andorra
Susanna Georgi - La teva decisió (ditt beslut)
En helt ok gitarrpoplåt, den fastnar så pass att jag sjunger med i andra refrängen.

Schweiz
Lovebugs - The Highest Heights
Början fick mig att tänka på början av I Still haven't found what i'm looking for. Sedan låter det väldigt mycket Andreas Johnsson över både sång och melodi men jag förväntade mig mer riv i rösten, den är för vek för låten. Såry Mia och Steff.

Turkiet
Hadise - Düm Tek Tek
Och den här är väldigt lik My number one som Elena Paparizou sjöng för Grekland 2005 när de vann. Men det funkar ju, sitter och dansar med och det lär nog fler göra framför tv-apparaterna.

Så här tyckte svt's panel om bidragen ovan.
Find baby Thor Wang
National center for missing and exploited children
Free Dawit Isaak

6 kommentarer:

Andelieb sa...

Om jag skulle välja en av dessa fick det bli Schweiz. Men jag vill passa på att säga att Anderas Johnsson har ett bättre engelskauttal och (viktigast av allt) han är SNYGGARE!!!! ;-)

Vonkis sa...

Andelieb
Sannerligen, betydligt snyggare!
Så den tjeckiska romska alien föll dig inte i smaken?

Andelieb sa...

Nej, men maken skrattade och sa "Det är ju kul" "Fattar du detta?" undrade jag som var helförvirrad. "Nä" sa han och skrattade ännu mer. =)

Vonkis sa...

Andelieb
*asgarvar*

Vonkis sa...

*skrattar så jag hostar*

Anonym sa...

Jag tycker inte hon turkiskan eller Turkiets bidrag är lik hon grekiskan som vann för några år sedan.
Turkiets har turkiska rytmer och tempo man alltid får höra när man åker på semester dit. Inte alls grekiskt, utan typisk turkisk pop!

L.JOhansson