lördag, april 11, 2009

Farliga hundar, eller ägare?

Välkommen till Hundbloggen

Lite nu och då väcks frågan om man ska förbjuda vissa hundraser eller inte. Nu är det dags igen.

Jag tror inte det är rätt väg att gå att förbjuda vissa hundraser. I fel händer kan även små taxar vara livsfarliga så varför ska vi straffa hundraser för att ägarna inte kan ta hand om dem på rätt sätt?

Och om vi nu skulle förbjuda Kaukasisk ovtjaka, Pitbull, Doberman och Japansk Mastiff, vad händer då med de hundar som får ersätta dem hos okunniga och eller olämpliga ägare? Ska vi sedan förbjuda Schäfer, labradorer, Collies och Stövare?


Find baby Thor Wang
National center for missing and exploited children
Free Dawit Isaak

6 kommentarer:

Gurkiss sa...

Jag håller med dig.

Det är inte fel på hundarna utan på ägarna som inte kan fostra dem rätt. Visst vissa raser är det kanske mera jobb med men sådant ska man som hundköpare ta reda på INNAN man skaffar hund...

Bor du i Norrköping?

Kram gurkiss

Vonkis sa...

Gurkiss
Sant, borde nästan vara tvång att gå hundägarutbildning när man skaffar hund. Japp, bor i Norrköping sedan 10 år tillbaka.

Bloggblad sa...

Det är bara ett par veckor sen, som en "söt" liten hund hoppade på mig och nafsade så att jag fick vifta bort den med staven... Jätteobehagligt.
"Han är så snäll, han vill bara leka" sa ägaren. Men JAG vill inte bli lekt med av en nafsande hund!

Väluppfostrade hundar gillar jag. Vilken ras som helst. Men inga andra.

Vonkis sa...

Bloggblad
Tänk att hundägare som låter sina hundar springa löst nästan alltid säger något sånt där. Det spelar ingen roll hur snäll och social ens hund är, går man där det finns andra människor ska hunden vara kopplad, Man har ingen aning om den man möter är hundrädd eller inte.

PGW sa...

Jag blir galen på de där lösspringande hundarna som är så "snälla". På den tiden jag hade egen hund och mötte dessa så svarade jag lite ilsket "men MIN hund är inte snäll!". Vilket på sätt och vis var sant, han var inte helt förtjust i hanhundar han inte kände väl. Jag lyckades väl sprida ryktet om den aggressiva dalmatinern med den lika ilskna matten, för de där hundägarna började ta in sina hundar när vi kom ...

Vonkis sa...

PGW
Ha ha ha, där fick de!
Men han är så snäääll. Struntar jag högaktningsfullt i.