lördag, april 04, 2009

Annat läge i USA

Välkommen till ÄktenskapsBloggen

Så har även Iowa beslutat att tillåta samkönade äktenskap. Egentligen är det fascinerande att ett land som är så tydlig med att skilja på kyrka och stat inte tillåter homosexuella att gifta sig med varandra. I USA handlar det inte om att tvinga kyrkor att viga homosexuella eftersom äktenskapslicensen ges av delstaten. Ändå är det religiösa argument som hörs mot att homosexuella ska få gifta sig.

Konstigt.

Men idag gläds jag åt beslutet i Iowa.
Find baby Thor Wang
National center for missing and exploited children
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

lars-åke sa...

Jag är inte direkt förvånad. USA är den förvirrade mångfaldens land. USA är landet där förvirrade kristna fittpippers som pastor Phelps tillåts störa begravningar med kärleksbudskapet " kill all fags" till fåningheter som att tv blippar olämpliga ord som bög och värstingen "nipplegate" som ledde till att tvbolaget fick betala mångmilionbelopp i böter för att en sångerska visade ena bröstvårtan. Huvva:) USA är också det land där kristna tar sig rätten att både bomba, mordhota och döda läkare som utför abort. Allt i den helige kristne andens namn. Det är baksidan av Marilyn Monroe och fläskiga Cadillacs som vi annars hellre förknippar USA med.

Gunnar B. sa...

Lars-Åke, ditt hatiska, grovt felaktiga och fördomsfulla inlägg mot kristna är egentligen inte värt ett bemötande. Din föraktfulla och råa ton är skrämmande och visar vilken ande som härskar över dig.

Självklart finns ingen troende kristen som försvarar fult beteende i "Guds namn", eftersom sådana handlingar är i strid med Jesu ord och evangeliernas budskap. Tyvärr missbrukas ibland Gud för människors egna, egoistiska syften hos ytliga "namnkristna" eller till och med icke-troende. Och då drar de med sig alla kristna i smutsen.

Varken bombningar, mordhot eller mord har något gemensamt med kristen tro eller etik att göra. Det är så självklart att ingen borde behöva påpeka den saken, inte ens för Lars-Åke. Men i själva verket är det nog inte där som skon klämmer. Misstanken ligger nära till hands att det handlar om ett allmänt förakt för kristen tro för att Gud förkastar homosexuella handlingar.

För många homosexuella är Gud och Bibeln ett hot mot de egna värderingarna och livsstilen. För dem förefaller det på kort sikt förmodligen lättare att fly iväg och förakta det kristna budskapet än att vilja ta emot Guds gåva till frälsning och ett nytt liv genom Jesus och hans offerdöd på korset.