lördag, mars 28, 2009

Vad är bäst för barnen?

Välkommen till BarnBloggen

KD's ledare, tillika vår socialminister, Göran Hägglund säger att det bästa för barnen är att växa upp med en mamma och en pappa. Han säger vidare att

"Jag tror inte det är riktigt bra om det blir oklart vem som är mamma och vem som är pappa. Någon är ändå biologiskt ursprung för det här barnet och det vet vi att det spelar en roll för oss människor."

För att det resonemanget ska hålla borde vi stoppa alla adoptioner och befruktning där ägg och/eller spermier har donerats. För det biologiska ursprunget spelar väl roll för de barnen med?

Find baby Thor Wang
National center for missing and exploited children

7 kommentarer:

Göran sa...

Abba Antonios sade: "Det kommer en tid, när människorna är galna, och om de ser någon som inte är galen vänder de sig mot honom och säger: `Du är galen´, eftersom han inte är som de."

Det Göran Hägglund påstår är väl inget konstigt. Vilken vettig människa ifrågasätter att det är bäst för ett barn att växa upp med båda sina biologiska föräldrar om dessa är bra föräldrar?
Jag säger inte att en homosexuell förälder är en dålig förälder. Men tycker inte det ligger något konstigt i Göran Hägglunds uttalande. Jag tror en del läser in saker som Göran inte har sagt.
Jag blev mycket förvånad över att man överhuvudtaget tyckte att Göran sa något konstigt.
Världen är verkligen galen.

Vonkis sa...

Göran
Välkommen hit.
Det jag tycker är konstigt är att argumentet med biologisk bakgrund som en anledning att inte tillåta adoption bara nämns när de adopterande föräldrarna är homosexuella, inte när de är heterosexuella.

PGW sa...

Jag tror att barn behöver vettiga vuxna omkring sig. Sedan må de vara biologiska föräldrar, hetero, homo, mormor och morfar, adoptivföräldrar, gudmödrar, vänner, utomjordingar eller vad som helst, bara de är vettiga och älskar ungarna.

Men det är mycket Göran Hägglund och jag tycker olika om.

Anonym sa...

"För att det resonemanget ska hålla borde vi stoppa alla adoptioner och befruktning där ägg och/eller spermier har donerats."

Bra ide.

Vonkis sa...

PGW
Amen!

Johan Apse
Välkommen hit.
Måste bara be om ett förtydligande. Tycker du att det är en bra idé att stoppa alla adoptioner och alla adoptioner?

Anonym sa...

John Apse har RÄTT!!

Vonkis sa...

Anonym
Då du säger att han har rätt kan du kanske förklara för mig om han verkligen menar att vi ska stoppa alla adoptioner och alla donationsbefruktningar.