fredag, februari 20, 2009

Tjuvlyssnat

Välkommen till MelodifestivalBloggen

Så har jag då tjuvlyssnat igen då. Den här gången är det så klart bidragen som ska tävli i Leksand i den tredje delfinalen som står på tur. Håll i er.

BWO - You're not alone
Jodå, de kan göra ballader också. Riktigt ser framför mig hur Rolinski tittar rakt in i kameran med sina underbar ögon. Och så är det dags för en ballad att gå vidare direkt nu tycker jag.

Sofia - Alla
Hmm, vad betyder alla på grekiska (?) ?
Tyvärr säger den här mig absolut ingenting även efter ett par lyssningar.

Maja Gullstrand - Här för mig själv
Tredje festivallördagen och tredje bossan...
Nu är det ju så at jag gillar Maja. Låten känns helt ok så det hänger nog en del på vad som hände rpå scenen imorgon. Tyvärr har Maja en tendens att få till samma stirrblick som Picasso, håller hon bara den, stirrblicken alltså, borta kan det nog räck till andra omröstningen i alla fall.

Mikael Rickfors - Du vinner över mig
Trummorna påminner om någon låt, kan det vara real wild child?
Ja, det var det mest intressanta jag kunde skriva om det här bidraget.

E.M.D. - Baby, Goodbye
Inte riktigt vad jag hade förväntat mig. låten känns faktiskt rätt anonym, mycket kommer hänga på hur killarna klarar av låten live. Blir kanske kvällens negativa skräll?

Molla Sandén - Så vill stjärnorna
Det här är en sån där typisk tråkballad som jag inte brukar gilla men som nästan alla andra bara älskar.

Rigo & The topaz sound feat. Red Fox - I got you
Tyvärr är det fel tid på året för den här låten. Till sommarenkommer den säkert att spelas en del men här går det inget vidare, lite tråkigt.

Velvet - The Queen
Tredje försöket för Velvet. Rösten låter manipulerad i smakprovet och det behövs nog, för vid de tidigare försöken har det låtit rätt surt för Velvet när hon sjungit live. Låten är rätt bra men det här faller nog just på Velvets röst. Och den Rihanna inspirerade klänningen kan nog inte hjälpe heller.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag har inte sett till Maja G-nos sen Fame F. Då tyckte jag att hon var jättego.
Ska bli spännande. Men jag tänker inte tjuvlyssna i förväg.

Vonkis sa...

Bloggblad
Jag har en låt med henne som jag laddade ner när sånt var lagligt... Sömnlöshet, väldigt bra är den. Mamma fick en skiva av henne förra julen (2007) men jag vet inte hur mycket hon lyssnat på den.

Marianne sa...

Jag tror att "alla" betyder "bara" på grekiska. Jag slog upp det och då fanns det en massa olika betydelser, t.ex. "men", "utan". Jag förstår inte var hon sjunger om men det låter mest troligt att sjunga "bara" i schlagern.

Vonkis sa...

Marianne
Tack så mycket!