söndag, januari 04, 2009

Hemma!!!

Välkommen till ReseBloggen

Så var jag hemma igen då och den här gången kan jag faktiskt inte klaga på talföra medresenärer.

Det var ju ett tag sedan jag bloggade. hade tänkt lägga ut en nyårshälsning men, som ni säkerligen märkt redan har det inte funnits någon sådan här. Jag blev nämligen sjuk.

Otippat va...

Som så många andra åkte jag på en förkylning och var hemma med min ömma moder, faderskapet och C på nyår. Större delen av dygnet tillbringade jag i vardagsrumssoffan under en filt. Av trerättersmiddagen orkade jag bara avnjuta den hackade gurkan.

Ja, det var/är väldigt synd om mig.

Mitt i allt elände smakade jag på döden.

Jag lovar!

Min ömma moder har fått tag på ett riktigt gift, gjort på rödlök, farinsocker och timjan. Man hackar löken och blandar den med farinsocker och timjan, sedan får det stå i ett dygn och gegga till sig innan det ska silas och bara vätska återstår. Vätska (eller gift som jag kallar det) som sedan ska intas minst tre gånger per dygn. Jag började med teskedar men klarade till slut av matskedar men det var inte nådigt ska ni veta.

Det var verkligen som att dö när jag drack det där giftet. Men sedan återuppstod jag, lite piggare än jag var innan döden, så lite har det nog hjälpt det där giftet.

Ja ja ja.

Jag skulle ju bara skriva att jag var hemma igen...

Ja, just det ja.

Gott nytt ååår!!!

4 kommentarer:

Evas blogg sa...

Vilken dunderblandning! Men huvudsaken att du blev bra. Tack detsamma till dig!

Vonkis sa...

Eva
Ja, det var verkligen en dunderladdning. Bättre blev jag, men inte helt bra, har fortfarande hosta men den kan jag stå ut med.

Anonym sa...

Det bästa med "giftet" är att den lindrar hostan. Har man rethosta, kan man ta efter varje hostattack. Man bör ta en msk per gång, men kan ta hur många gånger som helst, kan inte överdoseras! Timjan är bakteridödande. Man kan även göra the på torkad timjan, som tillsammans med lite honung, också dödar bakterier.
"Den ömma modern"

Anonym sa...

Urk!
Tur att det hjälpte!!!

Även jag är drabbad av sjukan, men kurerar mig med c-vitaminer och echinacea...

GOTT NYTT ÅR!