fredag, oktober 24, 2008

Hur långt ska det få gå?

Välkommen till BloggBloggen

Efter många dagar utan bloggläsning har jag äntligen fått lite tid till att just blogga. Klickar mig runt hos mina favoriter och hamnar snart hos Marcus Birro och möts av beskedet att han har slutat blogga. Det har tydligen varit provocerande för en del "människor" att Marcus säger ifrån när folk blir kränkta. Det har varit så provocerande för dessa "människor" att de måste skriva om hans döda barn och vad de ska göra med honom när han inte finns mer.

Marcus har även tagit bort kommentatorsfunktionen i bloggen så jag kan inte ge honom mitt stöd där längre. Därför skriver jag några rader här istället.

Marcus, jag förstår helt och fullt att du inte kan blogga mer och jag tycker att det är helt fruktansvärt. Jag tycker att det är bedrövligt att det ska behöva gå så här långt. Du har mitt fulla stöd i att vi alla måste ta oss en funderare om hur vi pratar med varandra i det offentliga rummet. Jag hoppas att du orkar komma tillbaka, du är en röst som behövs. Mina tankar går till dig och din familj.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller verkligen med!!!

Anonym sa...

Jag håller också med. Detta var min första kommentar på en blogg överhuvudtaget så ni förstår hur illa jag tycker om det som hänt!
Rickard

Humlan sa...

Jag instämmer helt och fullt!

Anonym sa...

Fruktansvärt hemskt! shockad! Vet ju ingenting om hans blogg eller hur han skriver men att ge sig pà ngns döda barn... helt ofattbart! Sà làgt fàr man bara inte sträcka sig!

Miyala

Anonym sa...

Suck så tungt. Jag blir så trött. Jag håller helt och hållet med er. Naturligtvis.


Marianne

Anonym sa...

Detta är verkligen fruktansvärt. Har inte följt debatten speciellt mycket, men hennes kommentar till tonårskillen säger väl en del. Att sedan in tåla att någon protesterar...
Det tragiska är ju att sådana kommentarer alltid triggar igång en del personer. Att det hänt igen syns ju tydligt, på den kränkande kommentaren i den nedsläkta Bloggen. Tragiskt

Elisabet

Tankevågor sa...

Jag har också skrivit om det här igår i min blogg. Blev så upprörd över de ord som skrivits till honom. Jag kan inte begripa varför en människa tror sig "ha rätt" att kränka en annan på en sådant sätt. Jag tycker vi borde ha en debatt om tonen och orden i det offentliga rummet!!!

Jag ger Marcus Birro allt mitt mentala stöd här i cyberrymden och beklagar att man inte kan överösa honom med det just nu annat än så här.

Anonym sa...

Marcus Birro som är så bra. Han vågar verkligen att inte vara pk. Det är något som inte är alltför vanligt. Jag vet inte exakt vad som har fått denna person att bli så här arg. Men det måste handlar om omogenhet och oförmåga att leva sig in i andra (verkliga) personers liv. Det är beklagligt alltihop!

Kerbie

Madicken sa...

Det finns människor som totalt tyck sakna både EQ och IQ! Skrev också ett par rader om detta.

Vonkis sa...

Allihop
Det är så skrämmande, det här är människor som vi kanske möter på gatan, de har familjer och uttrycker såna här saker. Verkligen skrämmande.