fredag, juni 20, 2008

Till slut sà kom jag fram

Välkommen till ReseBloggen

Jo dà, jag har kommit fram till Zürich.

Resna började rätt bra i onsdags. Trevlig och talför taxichaffis, snabb tàgresa,enkelt byte till flygbuss och sà framme pà Arlanda.

Jag kan ju inte pàstà att natten pà Arlanda var jättebekväm men den var inte sà hemsk som jag hadebefarat heller.

Till och med flygresan gick bra, jag somnade nästan bara jag hade satt mig ner i flygstolen och märkte aldrig att vi hade lyft!

Problemen började närvi hade landat pà Kloten/Zürich

Jag skulle ta tàget fràn flygplatsen till centrala Zürich, skulle bara hämta packningen och messa Mia om vilket tàg jag skulle ta.

Hur enkelt som hellst.

Ja visst.

Sà länge som packningen kommer som den ska...

För min resväska hade naturligvis kommit bort. Vi var nàgra som ràkade ut för samma öde sà vi blev hänvisade till lost and found. Jag som hade sms:at Mia vilket tàg jag skulle ta när bagagebandet börjat rulla.

När vi pratade med kvinnan pà Lost and found fick hon veta att vàrt bagage hade kommitändà, bara pà ett annat band. Sà vi sürang dit.

Nu skulle jag bara meddela Mia att jag skulle ta ett senare tàg sà jag ringde till hennes mobil.

Dà lade min mobil av!

Jämmer och elände!!!

Tog mig i alla fall in till Zürich och pàbörjade äventyret med att hitta ett ställe att ladda batter pàm men det var lättare sagt än gjort.

Jag kan ju inte pàstà att jag är jätteduktig pà engelska men dà ska ni försöka prata det med Schweizare.

Ja ja, till slut hittade jag àt en affär som säljer mobiler, lyckades fà dem att förstà mitt problem, fick mobilbatteriet laddat och kunde ringa Mia, över tvà timmar efter att jag landat pà Kloten...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att du fick tag på Mia i alla fall. Ha nu en skööön vistelse i Alplandet, hälsa till värdparet! (Kan kanske vara en idé att vara toktrött inför en flygning?!)

Andelieb sa...

Ha ha! Det låter som en riktigt rolig början på resan ;) Det är ju de där lite halvdråpliga händelserna som blir bra historier i efterhand. Själv har man ju också stått som en annan Stig Helmer och väntat på väskan som aldrig kom men då var det på hemväg från Pakistan en söndag och alla mina underkläder låg i väskan. FRUSTRATION!!!! Men men, den kom åter lite senare.

Hoppas det blir lite lugnare och trevligare för dig resten av resan nu när du klarat av denna prövning ;) Ha det bäst!!!!

Puss å kram

Vonkis sa...

Elisabet
De hälsar tillbaka. Sà här làngt har det varit underbart och det fina vädret verkar hàlla i sig!

Andelieb
Sannerligen, kunde nästan höra den där hemska Stig Helmer signaturen när jag stod där vid bagagebandet. Just underkläder var det jag kände skulle bli jobbigast att klara sig ute. Det gàr ju bara att vända pà dem ett begränsat antal...