tisdag, april 29, 2008

Varför?

Välkommen till TV-Bloggen

Ursäkta mig men av vilken anledning ska SVT sända Englas begravning?

5 kommentarer:

PGW sa...

Ska de sända den i tv?? Nää ... ja om hennes familj känner sig stöttad av det så ok, men annars tycker jag att medierna bara vältrar sig i en tragedi på ett extremt osmakligt vis.

Morgondimma sa...

Jag tycker att det är så urbota korkat. Vad säger det? Min dotters död är mer tragisk än din? Har alla glömt bort Saga och Maximilian i Arboga?

Anonym sa...

jag anser att det är väldigt dumt att sända begravningen...
tycker att det ska vara nåt privat och inget som media ska tjäna på

Bloggblad sa...

Inte klokt. Det känns som om det skulle vara nåt att gotta sig i... för varför vill man annars se andras sorg?
Lite skillnad med gamla rikskändisar som Astrid L.... men ett helt okänt barn som mördats... nej tack. Det är tragiskt ändå.

dimma: Det där med "olika fint" har jag tänkt på vid stora katastrofer... och att enstaka katastrofer känns som "inget att bry sig om, det var bara en som dog"... men för familjerna spelar 1, 10 eller 100 ingen roll i just deras sorg.

Jorma sa...

Undrar verkligen om föräldrarna tänkt igenom det hela så bra...fast å andra sidan känns det som att det är medierna som ordnat det hela, och de har inte orkat ta nån diskussion utan låter medierna göra som de vill.

Men som sagt, vad gör Engla så speciell, har ju varit väldigt många barn som råkat ut för hemska öden, och inte har de fått sina begravningar sända och så vidare. Flickan som knivhöggs samma dag Anna Lindh dog, Tobias i Norrahammar förra året, som dimma sa - Saga och Maximilian och många fler. Man kan ju undra vart pengarna som sänds in till Rädda Barnen och så går till.

Saken är ju den att de gör ju inget åt de personer som finns där ute som begår de här brotten, oftast svårt psykiskt sjuka personer som i många fall sökt hjälp, och antingen inte fått någon eller så har de inte fått tillräckligt med hjälp. Barn far illa på många sätt, men som med Engla och de andra jag nämnt - där har de varit i sina vardagssituationer då de råkat illa ut. Vad ska göras för att förhindra det?