lördag, maj 19, 2007

Humörsvängningar

Välkommen till Humörsbloggen

Den här morgonen började inte så bra. Jag har tvättid 7-14 och ingen hade bokat tiden efter mig (14-21) och jag såg fram mot att ha en hel dag på mig att tvätta. Jag har nämligen en hel del som behöver tvättas. Tänkte passapå att tvätta gardiner, kuddar, kökshanddukar och annat som kan behövas fräschas upp. Igår kväll var jag nere i tvättstugan och tittade och det var fortfarande ledigt efter mig.

Men.

Så i morse när jag kom ner för att börja tvätta, då har någon bokat tiden efter mig! Jämmer och elände vad surt det kändes. Jag muttrade en hel del för mig själv därnere i tvättstugan och i lägenheten när jag kom upp igen.

Fortfarande lite sur satte jag mig framför TV:n med min morgon gröt och 3:an visade Lilla huset på prärien, det där avsnittet när Charles skadar sig så han inte kan jobba och familjen därför tappar sina oxar. När Charles ändå ska försöka jobba för att hinna klart innan midnatt (han hade lånat pengar till oxarna och skulle jobba in skulden inom en viss tid) ramlar han. Döttrarna ser detta och bestämmer sig för att de ska göra jobbet. Folket i samhället ser det och kommer till undsättning, gör jobbet och oxarna är räddade.

Jag blev så rörd av deras välvilja att all butterhet bara rann av mig. Tänk om vi alla kunde ställa upp för varandra på det viset. Om vi någon gång ibland kunde lägga undan det vi håller på med för att hjälpa någon som behöver oss.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag hade en egen tvättmaskin så skulle du få låna den! =)

Anonym sa...

Vad vill du ha hjälp med?;-)

miyala sa...

Hörru... brukar inte du reagera tvärtom pà sàna där tv-programm med gullegull???

Anonym sa...

du har ju gjort de för mig!! du å miyala har ju agerat äggstrim homemakeover hos lilla jag! så de finns sånna människor - att dom e svåra att se omkring beror på att det är svårt för dig att se dig omkring dig..

Vonkis sa...

Blyger
Tack, jag kanske skickar lite kuddfodral till dig :-)

Allin
Jag menar inte att det var jag som behövde hjälp just nu utan att "världen vore en bättre plats" om vi såg våra medmänniskor och hur mycket en liten insats för oss betyder för dem.

Miyala
Bara när det är en massa stråkar som spelar för att berätta för mig att "det här är fint och nu ska du bli rörd till tårar".

Annie
Tack :-)