lördag, april 14, 2007

Förstår inte riktigt

Välkommen till BlomsterBloggen

För ett tag sedan var jag på blomsterlandet och köpte en massa hoyor (porslinsblommor). En av dem har inte mått så bra sedan den kom till mig så jag kollade upp skötselråden på den. Jag har haft den stående i ett soligt fönster och så står det i råden att den ska ha mycket ljus men inte direkt soljus. Vart i hela fridens namn ska jag ställa den då? Gillar inte såna dära råd, ljust men inte direkt solljus...

Just solljus är det annars mycket av idag. Funderar på att gå ut och sätta mig i solen ett tag. Bara det inte blir en för lång sittning. jag ska ju städa idag (igen) och i solljuset syns det mer än önskvärt hur mycket fönstren måste tvättas.

Ja ja

Det ska väl ordna sig på någe sätt.

4 kommentarer:

PGW sa...

Fråga Humlan http://humlesurr.blogspot.com/ hon är expert på sådana däringa blommor.

Anonym sa...

Prova att sätta den i ett fönster på andra sidan huset, där kanske inte solen skiner lika mycket?

Vonkis sa...

PGW
Tack för länken. Har varit hos humlan nu och frågat lite. Hjälp vad hoyor hon (?) har.

Eliisabet
Enda fönstret på andra sidan är det i sovrummet och där skiner aldrig solen så det blir nog inte så bra.

Humlan sa...

Och här kommer jag intassande!
Tänkte att jag kommer hit och tittar vad du har skrivit.
För soligt läge är jag specialist på, jag har bara söderfönster! Jag har en tunn gardin som solskydd (typ cafégardin), tidigare har jag haft solfjädrar i bananblad och jag har tänkt spänna upp silkepapper på trälister och göra skärmar... Du förstår vad jag menar.
Skydda framförallt krukan, men är det riktigt söderläge så kan bladen behöva skydd också. (Jag har nu en sönderbränd compacta som hänger ovanför gardinen.)
Annars har jag mycket blommor 1-2 m snett innanför fönstret. Solen når dom höst-vår och på sommaren räcker ljuset också. Det är främst blommor som klarar lite mindre fönster.

Så, vill du rädda blomman men ha den i fönstret, så skulle jag sätta lite silkepapper (eller likn) bakom blomman mot fönstret. Annars strax innanför, så att den får sol en stund på för- eller eftermiddagen.

Som du märker så kan jag skriva hur mycket som helst om detta. Nu ska jag titta vidare hos dig!