fredag, januari 05, 2007

Att komma ut eller inte

Välkommen till ut-ur-garderoben-bloggen

Jag läste nyss en sak som nästan fick migg att sätta mitt te i vrångstrupen. En stor och känd blogg outar en just nu väldigt populär skådespelare som bög.

Jag är lite kluven inför såna där skriverier.

Om man är homo, varför inte bara stå för det. Samtidigt, varför ska man behöva komma ut? Varför är vi så himla intresserade av människors sexuella läggning? Vi kräver inte att hetrosexuella ska "komma ut" och säga, jo, jag är hetro... Dessutom vet vi ju inte varför en person väljer att inte komma ut. Det kanske är så att någon i hans eller hennes familj skulle ha väldigt svårt att acceptera det och att man därför vill vänta med att berätta för allt och alla. Eller så vill man helt enkelt hålla det privata privat.

Eller har bögar och flator ett extra stort ansvar mot hela världen som gör att det "måste" komma ut, och gärna göra det offentligt?

3 kommentarer:

Andelieb sa...

Iofs verkar det som att "offentliga personer" nästan aldrig får ha något privatliv. Men jag håller med dig. Jag vet inte varför det skulle vara så viktigt...om man inte vill ha sex med personen i fråga förståss men i så fall får man nog reda på det på annat sätt än att läsa i tidningen....

Bloggblad sa...

I NT var det också en stor grej om en kille, det läste du kanske, allt gick ut på att berätta att han var bög. Jag fattar inte vitsen riktigt.

SKa du på konsert i V:a Husby i morgon? Det hoppas jag att jag ska. Liksom jag tänker gå till S:t L här i stan på söndag kväll.
SAMT titta på tv-gudstjänsten på söndag fm där en av mina tonsättare ska leda en sånggrupp...

Vonkis sa...

Andelieb
Du är så klok du.

Bloggblad
Känner igen den där grejen i NT. Den här helgen är jag helt upptagen med handboll. Ska med killarna till Finspång och Aluceum Cup på lördag och på söndag ska jag med tjejerna till Malmslätt för att spela sammandrag.