söndag, november 19, 2006

Hur tänkte ni?

Välkommen till tänk-efter-före-bloggen

Enligt en undersökning från Sifo tappar regeringspartierna. Enligt en illustration tappar de 4 procentenheter men enligt texten tappar de hela 7,4 procentenheter.

Oavsett vilket har de ju tappat, rätt ordentligt.

Jag tycker faktiskt att det är lite konstigt.

Som de själva säger. De genomför ju den politik de gick på vall och vann på.

Eller följde ointe väljarna med i valrörelsen? Handlade det mer om att rösta bort än att rösta fram? Har dokusåpornas röstningsmentalitet slagit egenom i våra allmänna val?

10 kommentarer:

miyala sa...

Tycker att det är fullkomligt logiskt att de tappar. Tidningarna har fört skrämselpropaganda och det är alltid skrämmande vid stora förändringar, när man ser dem svart pà vitt... det tar ju tid innan resultatet av förändringarna kommer. När det väl sker fàr vi se vad siffrorna säger.

Anonym sa...

Om inte jobben komer i den utsträckning som behövs kommer de tappa mer. Med jobb menar jag sådana arbeten folk är utbildade till, inte att en akademiker ska behöva gå hem till rikemansfolket och dammsuga.
Om jobben inte kommer..kommer alliansen krypa ut ur ringen av ren förödmjukelse.

Vonkis sa...

Miyala
Är det skrämselpropaganda att skriva hur olika människor påverkas av regeringens olika förslag? Det gör varje år med varje budget. Regeringen säger ju inte ens att tidningarna har fel, de säger bara att de nu för den politik de gick till val på.

Anonymous
Precis. Själv hoppas jag att jobben kommer, jag har bara jobb till slutet av december och vill inte förödmjuka mig på soc.

batti sa...

Det som är skrämmande är att folk aldrig tar sig tid att se helheten. A-kassaavgiften ska höjas. "Vi kommer inte ha råd att vara med i a-kassan längre..." Att sedan skatten sänks så att alla får mer pengar till att bla betala a-kassaavgiften förstår inte folk. (Man får helt enkelt mer pengar att leva för)

Att sedan Aftonbladet (och andra media) vinkar allt gör ju naturligtvis inte saken lättare för oinsatta personer...

Personligen är jag nöjd med de flesta av alliansens förslag med undantag för miljöpolitiken.

Anonym sa...

Batti!
Probelmet är just tvärtom!Människor ser nu helheten och vilka konsekvener den förda politiken får och stödet minskar.Folk förstår alldeles utmärkt bra varthän det barkar och den lilla summa som ev. blir kvar i plånboken äts upp av en mera osäker tillvaro där det kommer bli katatstrof att förlora jobbet eller bli sjuk. Då betyder den där extra hundralappen man blivit lovad i sänkt skatt ingenting.

miyala sa...

Kan vi inte vänta och se resultaten av politiken innan vi hojtar?!! Ge dom en chans!!!!
That`s it!

Vonkis sa...

Batti
Eller så är det så att vi ser olika helheter?

Men som Miyala säger, vi får hålla oss till tåls och se hur det blir. Jag vill ju inte att de ska misslyckas i sin politik bara för att jag ska få rätt. Jag vill ha ett jobb efter nyår. Punkt slut.

batti sa...

Jag tycker på det hela taget att denna diskussion är lite löjlig. Sossarna hade 12 år på sig och lyckades inte få fram jobben, de ansträngde sig inte speciellt mycket för att göra det heller. Alliansen gör det de sagt och det är bra. Om man tror att man ska se resultat efter 2 månader är man mer än lovligt naiv.

Anonymous:
"Probelmet är just tvärtom!Människor ser nu helheten och vilka konsekvener den förda politiken får och stödet minskar.Folk förstår alldeles utmärkt bra varthän det barkar och den lilla summa som ev. blir kvar i plånboken äts upp av en mera osäker tillvaro där det kommer bli katatstrof att förlora jobbet eller bli sjuk."

En replik på denna kommentar då. Nä, folk ser inte helheten, den går inte att se än, i alla fall inte den helheten du åsyftar. Hela alliansens politik går ut på att folk ska få arbete INTE bli av med jobbet.

Anonym sa...

Det kommer nya jobb hela tiden och kommer fortsätta komma. Samtidigt flyttar jobb utomlands och nya utländska företag investerar i vårt land, särskilt USA och Nederländerna o nu senast Kina.Trots deta kommer det alltid finnas människor som inte får nåt jobb o det kommer allttid finnas människor som "får" jobb.
Betti!.
Alliansen har en politik för jobb säger du? Bra så långt. Men om de misslyckas ta fram jobben, vad händer då? Har de någon katastrofplan eller en politik för de människor som ändå kommer stanna utanför? Det är frågan här.

Det räcker inte med att vilja ta fram jobben, man måste göra det också.

Björn Fridén sa...

Ett par poänger att hålla i åtanke:

* Under det senaste året har det skapats 146000 nya jobb, enligt SCB (som själv blev tagna på sängen)
* Om man räknar in höjningen i a-kassan så konstaterar Riksdagens Utredningstjänst att folk som tjänar 16.000 eller mindre kommer att få en "marginell" reell inkomstökning. Därtill kan man ju sedan lägga till slopandet av avdraget för fackföreningsavgiften och a-kasseavgiften kommer att äta upp en hel del pengar.
* 88% av skattesäkningarna kommer att gå till den rikare halvan av inkomsttagarna, 46% komer att gå till den rikaste femtedelen.

Och för att dra fram en gammal klassiker: sist borgarna "prioriterade arbetslinjen" så nästan tredubblades arbetslösheten på bara några år.