söndag, september 17, 2006

Valet

Välkommen till dysterbloggen

Jag tackar min lyckliga stjärna att jag har ett jobb och att jag kommer att få ett nytt jobb från och med januari (jag är bara anställd t.o.m. 22/12-06).

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har du fått för jobb efter jul?

batti sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Andelieb sa...

Ursäkta, "Batti", men tror du verkligen att jag är arbetslös för att jag inte vill arbeta???

Det handlar inte om att "ta jobb" eller inte det handlar om att det finns för få jobb. Jag har tacksamt tagit emot alla jobb jag lyckats få. Men det är tillfälliga anställningar och sedan tillbaka till arbetsförmedling och a-kassa som du verkar tro är min idé om det goda livet. Att vara arbetslös är det mest psykiskt påfrestande jag varit med om och det är verkligen en situation jag inte önskar min värsta fiende. Men när jag tvingas till det vill jag kunna klara av att betala mina räkningar och köpa mat iaf. Som det ser ut nu får min sambo i princip försörja mig. Det tycker jag inte han ska behöva. Så kom inte här och antyd att jag "går på bidrag" för att jag är lat för jag är så trött på folk som gör det.

batti sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Då vill jag bara upplysa herr Batti om att världen är inte alltid som där du bor. På många ställen i Sverige finns det inte ens taxi-jobb att söka. T o m städjobb (som traditionellt är lågstatusjobb) har hundratals ansökningar med flertalet som har erfarenhet. I ett sådant läge, hur ska en nyutbildad komma in på arbetsmarknaden? Sänkt A-kassa gör inte att personen i fråga får mer jobb om det inte finns några att söka. Jag slår vad om att du aldrig varit arbetslös någon längre period och kan därför inte sätta dig in i en sådan situation. Inte alla kan flytta till en storstadsregion pga familjeförhållanden (ena parten i ett äktenskap har fast jobb t ex) och det är där det skriks efter jobb.

Öppna ögonen och inse verkligheten...

batti sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Jag har varit nedstämd hela dagen. Hur ska det nu gå för alla sjukskrivna och arbetslösa? Vi kommer inte få någon sjukförsäkring på arbetsplatsen och vi kommer enbart vara en handelsvara som arbetsgivaren kan göra sig av med hur lätt som helst. Den som vågar stå emot orättvisor på arbetsplatsen får sitta i rännstenen och klara sig hur gott den personen vill (om de borgerliga får bestämma). Varför bry sig om andra då man kan bry sig om sig själv? Sedan när har den devisen fungerat för ett samhälle där alla har samma rättigheter? Blä!

batti sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Vonkis sa...

Marianne
Som det ser ut nu har jag inget jobb efter jul, det blir roligt det.

Batti
Hur ska sänkt a-kassa ge mer skapa mer jobb? Blir det inte så att folk kommer att behöva ansöka om socialbidrag för att komma upp till existensminimum, eller ska vi sänka nivån för existensminimum?

Andelieb
Du kommer snart att få ett fast jobb. Det vet jag! *kramar*

Kerbie
Fick ont i magen då jag såg att tidningarna tippar Jan Björklund som skolminister. Tydligen ska även Beatrice Ask få ett nytt försök som minister, det gick ju så bra sist...

Henrik och Batti
Hur lätt är det att flytta då ens partner har ett fast jobb där man bor? Ska partnern säga upp sig eller ska man separera?