söndag, september 03, 2006

Kräftskiva och byxor

Jag var på en kräftskiva hos R i Svärtinge i fredags. Svärtinge ligger mellan Norrköping och Finspång så först tänkte jag stanna på jobbet och internetta innan kräftskivan. Men jag tog mitt förnuft till fånga, för hur kul hade det varit att sitta på jobbet till kl. 19?

I stället tog jag 3-bussen hem. Tanken var att jag skulle gå på stan en liten stund för att köpa ett bar byxor för att sedan gå hem en stund och vila innan det var dags att skiva kräftor (ja, jag är hysteriskt rolig, jag vet...)

Ok

Ni som tror att det gick snabbt för mig att hitta ett par byxor kan ju räcka upp era händer.


Just det

Jag var inne i en massa affärer utan att hitta några byxor. Det finns ju bara jeans, byxor med hälla under foten (!) och byxor i olika strechmaterial. Helt hopplöst.

Jag gillar inte jeans, de är hårda och sträva och precis när de känns bra måste de tvättas. Byxor med hälla kräver ingen förklaring, i alla fall inte för er som var med förra svängen. Sedan har vi då strechbyxor... De är inte sköna. När jag går längre sträckor i såna byxor känns det som att benen domnar bort för att det strechiga gnider sig mot huden så att det känns väldigt obehagligt.

Inte bra.

I alla fall.

Efter mycket letande insåg jag att klockan var dags-att-gå-til-bussen.

När vi kom till Svärtinge gjorde vi ett snabbstopp hos R:s föräldrar. Det var mycket trevligt. Deras hus är hur snyggt som helst. R:s pappa bjöd på kir och jag hade inte ätit sedan lunch, så den kändes, kan man lugnt säga.

Väl hos R blev det en del kräftor, en del cider och även en hel del (skön)sång, främst av C och mig. Det var asroligt! Kände att det var på tok för länge sedan jag partade. Verkligen på tok för länge sedan.

Sent blev det också.

Klockan var över ett innan jag var hemma igen. Och jag började jobb 07.30 morgonen efter. Men det gick bra :-)

Oj, vad långt det här blev. Hoppas ni orkar läsa allt.

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

VA? Ska det vara hällor igen? "var med i förra svängen..." skrev du. Jag har varit med i 2 svängar - jag minns hur vi satt med sträckta ben för att inte göra knän i elastabyxorna 1965...

Vonkis sa...

Joppe, jag såg tre olika byxor med hällor *sliter mitt hår*