fredag, augusti 04, 2006

Att visa upp "lesbisk kärlek"

NT skriver om ett lesbiskt par som trakaserades av en kille efter att de hade varit på krogen. När killen gav sig på dem hade de inte "gjort" något och tidningen skriver att tjejerna inte brukar "visa upp" sin kärlek när de är på stan. Med "visar upp" menar de att de inte brukar hålla varandra i handen eller kyssa varandra när de är på stan.

Det är så tragiskt att homosexuella inte ska känna sig trygga nog att hålla handen när de är ute. Då tycker vi ändå att vi är väldigt öppna i Sverige.

Men ärligt, hur öppna är vi egentligen?
När såg du senast en bröllopsbild på ett homosexuellt par i tidningen?

Jag kan inte minnas att jag någonsin har sett det.

Vad beror det på?
Jag tror inte det beror på att homosexuella på inte tar kort när de gifter sig/ingår partnerskap, snarare beror det nog på att de inte vågar visa för tidningarnas läsare att de är ett par och har gift sig för vem vet vilka knäppskallar som går igång på det.

Det är verkligen tragiskt.

5 kommentarer:

Marianne sa...

Jag har senast idag sett det i VK. Faktiskt sett det flera gånger, både tjejer och kilar. Fast det är klart, inte är det vanligt inte.

Bloggblad sa...

I NT var det för ett tag sen (nåt år eller så) ett lesbiskt par som hade fått barn, babysidan, och vilket snack det var på lärarrumet och i grannskapet då...
Det var modigt gjort, tycker jag.

Maria sa...

I Sydsvenskan dök det upp en bild på två tjejer under rubriken bröllop för en sju-åtta år sedan, och då tog det hus i helsike. Folk blev så arga, och ansåg att det hade "förringat" de andra paren osv osv. Fast det ska sägas, vi var många som skrev in och stödde också.

korridorspolarn :) sa...

Det har jag sett ett par gånger i Corren.

Anonym sa...

Where did you find it? Interesting read Fire alarms ceberus pyrotronics Argentina incorporate dance music mp3 media players Vw kleinbus Light bbw mp3 players refurbished Adware search hair loss products http://www.makedonian-impotence.info/Attrezzatura-bodybuilding.html Scapal hair remover http://www.asbestos-cancer-9.info/Mesothelioma-law-lawyer-cancer-lawsuit-attorney11.html list pornstars picturs Free web site and merchant account Reasons cap medical malpractice law suits Standard life assurance company london Portable dvd players for mpv samsung mp3 bluetooth players techworks mp3 player http://www.cadillacs5.info/rio-sport-s30s-portable-mp3-player-manual.html