söndag, april 23, 2006

Mail till Aftonbladet

Nu publicerar även aftonbladet namn och bild på Hagamannen.

Därför har jag skrivit ett mail till Kalle som är chefredaktör.

Så här lyder mailet:

Hej Kalle

Jag undrar varför ni har publicerat namn och bild på 33-åringen (Hagamannen)?

Även om han har erkänt betyder ju inte det att hans anhöriga inte mår dåligt av publiceringen. Att inse att en son, make, pappa, kompis har gjort något så här hemskt är säkerligen tillräckligt jobbigt och något som tar tid att bearbeta. Dessa människor sår måste få tid att läka i lugn och ro.

Det ligger väl ändå inte i allmänhetens intresse att veta hur 33-åringen ser ut. Han är ju inlåst så det är ju inte direkt någon fara för att han ska överfalla någon.

Och varför är det bara ”vanliga” personer som får namn och bild publicerade?

När någon känd person gör något dumt står det på sin höjd att hon eller han är folkkär, hade en hit för ett tag sedan, har varit med i ett populärt program eller något annat liknande. Ja, förutom om det handlar om Mikael Persbrandt.

De som inte är kända, och Mikael Persbrandt, har i mina ögon lika mycket rätt som kända människor att slippa sån här publicering.

Vänliga hälsningar

7 kommentarer:

Anonym sa...

Håler med dig på alla punkter! Bra initiativ!

Anonym sa...

Kanonbra!

Bambi sa...

Japp, instämmer! Inte för hans skull utan som du säger, hans familj. Kan knappast vara möjligt, att känna hur de mår idag...De är ju inte skyldiga, stackars människor!

Bloggblad sa...

Bra gjort. Jag hörde en intervju med den redaktören som först gick ut med namn och bild, han försvarade sig med "allmänintresset".
Visst är det ett trauma för familjen!

Andelieb sa...

Har du fått något svar? *nyfniken*

Anonym sa...

Jag håller med. Vänder mig dessutom mot publiceringen då den omöjliggör en vittneskonfrontation. Står allmänintresset av att veta hur en våldtäcktsman ser ut över allmänintresset av att bevis säkras så att densamme kan dömas för sina brott?

Anonym sa...

Bra gjort! Skrev du till expressen förut? Jag kommer inte ihåg. VK (VästerbottensKuriren) har namn och bild med idag. *Suckar*. Ja... vad ska man säga? Jag har kommenterat lite i min blogg.