onsdag, januari 25, 2006

Men hallå!

Trelleborgs bordtennisklubb sparkar sin kinesiska superstar för att hon vill ta en paus under graviditeten. Klubbens manlige ledare, Inge Augustsson, har förgäves försökt "förklara" att kinesiska kvinnor kan minsan stå böjda på risfälten fram till 8:e graviditetsmånaden.

Skulle det vara något bra?

Har Augustsson funderat på hur dessa kvinnor mår? Att de kanske inte har något annat val än att jobba så länge?

Vet inte Augustsson att varje kvinna upplever sin graviditet olika? Att det kan vara väldigt jobbigt för en del att vara gravida medans andra knappt märker av det?

Víll Augustsson verkligen ha Kina som förebild?

Det är ju helt sanslöst alltihop...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hörde karl´n på TV. Inte visste han något om Kinesiska kvinnor, men Filipinska kvinor kunde minsann jobba fastän de var gravida...
Tänk, det var man tvingad till i Sverige också ett antal 10-år tillbaka, och den tiden vill ingenha iigen!
Sedan kommentaren att det kan ju komma en dag när det är stor tävling och hon kan säga att barnet är sjukt och vi kinesiska kvinnor tar hand om våra barn...
"Hur ska jag kunna lita på hennne."
HUR ska någon kunna ta denna man på alvar...

Vonkis sa...

Ja, det är verkligen helt absurt. Jag trodde att det var ett tidigt, och väldigt väldigt dåligt, aprilskämt först.

Anonym sa...

Äh, vilket tjafs! En graviditet är verkligen ingen sjukdom! Själv väntar jag mitt tredje barn och tänker jobba tills vattnet går. Men man kan alltid slänga in några telefonmöten under förlossningen för den är ju mest en lång väntan. Jag medhåller att undertiden man krystar kan det vara till företagets fördel att andra sköter det verbala. När ungen sen är född och undertiden man sys eller repareras på annat vis finns ju än mer dötid till arbete.
Nä, är vi kvistar eller kvinnor? Sluta känna efter så mycket så går det bättre!