måndag, december 19, 2005

Dagen i Stockholm

Hur var då dagen i Stockholm?

Jo då. Den var bra. Kall men bra.

K och jag var på flera museer. Vi började på Forum för Levande Historia. Det var väldigt gripande. Men jag tycker att utställningen även borde bestå av annat än nazitysklands koncentrationsläger och behandling av de som inte sågs som arier. Varför inte ta in det som hänt i Kambodja, på Balkan, med våra Samer och liknande. Det heter ju Forum för Levande Historia.

Sedan blev det en tur till Slottet. Vi lyckade komma lagom till vaktavlösningen. Det var riktigt roligt. När vi ändå var på plats passade vi på att titta på lite bling bling så vi gick till Skattkammaren och sedan hägrade Livrustkammaren. Där blev det även lite Kändisspotting. Familjen Levengood-Gardel var där med son och allt. Sonen var verkligen hur söt som helst.

Efter slottet kom vi till Cornelis Museet. Det var en trevlig upplevelse även om det nog kommer att dröja innan jag går dit igen.

Jo.

Vi var i en bokaffär också och då hittade vi böckerna "Kamikazekaniner" och "Kamikazekaniner. 2, - nu ännu mer död" av Andy Riley. Gudars vad roliga de var. Vi fick oss några ordentliga garv och kände senare när vi stod i 7 eleven att vi nog skulle ha köpt en av böckerna. För jämarns vad roligt vi hade haft i allt elände då.

Det var härligt att se alla backslick-brats också. Det är nästan så att jag misstänker att de bara driver med oss. Eller kan man vara så där på riktigt?

1 kommentar:

Anonym sa...

Appropå det där med vaktavlösningen vid slottet. Min sambo fick inte delta i vaktparaden när han hade en veckas tjänstgöring i Stockholm under sin värnplikt. Han kunde inte hålla takten så han skickade de upp på slottsvinden istället för att sköta om att hissa flaggor:) De vet inte vad de missade, jag har nämligen sett honom dansa;)