måndag, oktober 17, 2005

Gårdagens meningsutbyte

Här följer nu det samtal, eller vad jag ska kalla det, jag hade med R igår efter att jag hade fått hans mail. Jag har inte ändrat något i texten, de stavfel som vi skrev i igår är kvar. Detta för att inte kunna anklagas för att ha mixtrat med texten och få det till något annat än det var igår. Det enda jag har ändrat är att jag bara skriver ut andras nämn än mitt eget med deras respektive initial. När det i texten förekommer fet text är det mina egna kommentarer jag har skrivit in. ”Trevlig” läsning.

Veronica: Förklaing?

R: 1. jag känner mig fortfarande olustig i sammanhang där jag, j & du samt en massa andra umgås tillsammans och låtsas som att det inte föreligger någon form av konflikt. Jag fungerar inte så, jag kan inte låtsas att det inte är något, när det är en så onödig konflikt.

2. jag tycker att det är djupt olyckligt att så många gemensamma vänner som ni har ska hamna i kläm. du och j bör ha kunnat lösa konflikter genom ett enkelt ställningstagande. min åsikt är att j har försökt att föra en dialog och du har tydligt visat vad du står.

Veronica: De senaste tre veckorna har jag flera gånger varit nära att ta kontakt med J. Jag har tagit upp telefonen och börjat slå numret, jag har börjat att formulera pappersbrev. Men jag har känt att jag inte har kommit dit än. Jag hra känt att jag inte har varit riktit framme vid att kunna prata med henne fullt ut. Jag vill inte göra något halvhjärtat. Jag har fram till för en timme sedan när jag läste ditt fina meddelande, velat kommit till den platsen där jag kan prata med J om det som har hänt. Som jag skiver i bolggen blev jag stressad över J:s mail för att jag inte fick ta det här i min egen takt men inte heller efter hennes mail hade jag gett upp att jbba med att kunna prata med henne om det som har hänt. För jag har verkligen jobbat med att kunna komma dit. SÅ får jag ett mail som 1 är skickat klockan två på natten och som 2 inte med ett enda ord förklarar någonting. Du tog inte upp det här när vi träffades för bara lite drygt en vecka sedan.

Hur vill du att J och jag ska umgås med gemensamma vänner? Ska vi prata med varandra då? Är inte det att låtsas som att det inte föreligger någon konflikt? Eller ska den ena stanna hemma om den andra kommer?

Ja. Konfliket Är onödig. Det hade inte alls blivit så här om J hade varit ärlig från början.

Vad menar du med "genom ett enkelt ställningstagande"? Att jag ska tvinga folk att "välja sida" Det om något är väl oerhört omoget och lågstadieaktigt?

R:"Jag har fram till för en timme sedan när jag läste ditt fina meddelande, velat kommit till den platsen där jag kan prata med J om det som har hänt." - ok, fel av mig. Det var inte på något sätt en tolkning som jag har kunnat göra utifrån de signaler du sänt. Det här är de experter på, de vrider och vänder på allt så att det blir mitt fel att det är så här dåligt nu. …utifrån de signaler du har sänt…

"SÅ får jag ett mail som 1 är skickat klockan två på natten" - Kan bero på att det kanske är någonting som man funderar mycket över och att det känns vettigt att skriva ner när man kommit fram till ett ställningstagande. Min erfarenhet är att det alltid är bra att vänta att tag med att skicka såna mail/meddelanden, att man behöver lite tid på sig att tänka över formuleringar och dylikt. Men det var jag då inte värt alltså.

"och som 2 inte med ett enda ord förklarar någonting." - det kändes som att det inte behövdes en förklaring du vet ju hur du har handlat. …du vet ju hur du har handlat… för det är ju jag som är boven i dramat. Det är jag som har ljugit och svikit ett förtroende.

"Du tog inte upp det här när vi träffades för bara lite drygt en vecka sedan." - jag ville vara lite snäll och lyssna på dig och inte dra upp onödiga saker, få dig på lite andra tankar helt enkelt. Jag nämnde hur jag kände redan innan vi bestämde att vi skulle ses, iofs över icq, men vi kan ses och så kan vi diskutera detta om du vill. Jag skrev om att jag kände mig olustig över situationer där vi ses alla tre tillsammans med andra. Du skrev att då kanske det var bäst att vi inte sågs mer. Jag kände vid det tillfället att jag kunde ge det en chans, se om läget blev bättre. Vad fint, han vill vara snäll, få mig att tänka på annat. Vilken hyvens kille! Sedan säger han att han ville ge det en chans och se om läget blev bättre. Vi träffades fredagen 7/10, klockan 02:18 16/10 skickar han mailet. Vilken chans han gav det…

"Hur vill du att J och jag ska umgås med gemensamma vänner?" - faktum är att det kan jag inte råda över. Det får ni själva avgöra. Jag vet bara att jag inte skulle kunna ha det så som ni har det nu. Vad är det han gör om inte försöka råda över situationen och bestämma över det här?

"Ska vi prata med varandra då? Är inte det att låtsas som att det inte föreligger någon konflikt?" - här svarar du på din egen fråga. konflikten behöver lösas. tills att ett ställningstagande, tex. "vi bör nog inte ses mer" eller "vi kanske skulle kunna prata om det" kommer dels du, dels många andra att må dåligt. Ni har INGEN som helst rätt att säga till mig hur jag mår eller hur jag ska må bättre! Jag jobbar stenhårt med det här för att komma till ett läge där jag kan prata med J men det går inte fort nog för dem och då får det vara.

"Eller ska den ena stanna hemma om den andra kommer?"- om man för en dialog kan man komma fram till vad som är bäst. Vill man eller kan man inte föra en dialog tycker jag att man kan ta beslutet att man inte bör ses mer. På så vis har man åtminstone gjort ett ställningstagade och slipper grubbla och ödsla energi.

"Ja. Konfliket Är onödig. Det hade inte alls blivit så här om J hade varit ärlig från början." - en annan åsikt är att hon var ärlig. Jag sitter inte inne med någon sanning. men detta verkar ju vara pudelns kärna iaf. Vad ska man kalla det för när man på en rak fråga säger” Nej, det är jag inte?” Pudelns kärna är att jag inte har något förtroende för J. Jag kan inte lita på något hon säger just nu. Det tar tid att återfå förtroende för någon som svikit men återigen får det inte ta tid för J och R.

"Vad menar du med "genom ett enkelt ställningstagande"? - jag är inte särskilt insatt i detaljerna kring vad som hände för ett halvår sedan. Men jag tycker att det kan vara dags att i någon mening formulera hur ni vill ha det. Han tycker att det är dags. Skrev han inte nyss att han inte råder över det här? Att det var upp till oss att bestämma??? Hur vill du ha det R? Ska du bestämma eller inte???

"Att jag ska tvinga folk att "välja sida" Det om något är väl oerhört omoget och lågstadieaktigt?"
- detta är helt din egen tolkning och är något jag verkligen hoppas att du inte sysslar med. Den här sista meningen förstår jag inte alls, fråga vem som helst av våra gemensamma vänner och kopisar om ag på något sätt har försökt få dem att välja sida eller om jag tvärtom har gjort allt för att de inte ska göra just det.

Veronica: Det här leder ingenstans. Ni får se världen från era egna ögon för ni tycks inte vilja se den på något annat sätt. Jag orkar inte bry mig längre. Jag vet bara att jag klara mig bättre utan sånna som er i mitt liv

R: Tack det samma!

Inga kommentarer: