lördag, oktober 29, 2005

Att rösta

Något av det viktigaste en människa i så kallade fria länder kan göra är att rösta i allmänna val och folkomröstninga. Om du inte tar till vara på din rättighet att rösta har du enligt min mening även frånsagt dig rätten att klaga på de beslut som fattas och de lagar som stiftas under tiden till nästa val då du åter har möjligheten och rättigheten att rösta.

Jag har röstat på socialdemokraterna i alla val till Riksdagen, landsting och kommun sedan jag fick rösta första gången. Jag har även varit aktiv medlem hos Socialdemokraterna, SSU och Studentförbundet. Men jag skriver inte om vikten att rösta för att du ska rösta på just (s). Att du går och röstar är viktigare för mig än vilket parti du röstar på. Därför har jag nu laggt upp länkar till de partier som har gått ut med att de deltar i valet till riksdagen nästa år. Besök partiernas hemsidor och känn efter vilket parti som du tycker passar dig bäst.

Du kommer med största sannolikhet inte att hitta ett parti som tycker som du i alla frågor, men vilket kommer närmast? Jag håller verkligen inte med (s) i alla frågor men jag känner inte att något av de andra partierna är något alternativ för mig just nu. Vem vet hur jag känner om något år?

Vad säger du? Är det inte dags att ta ställning?

Inga kommentarer: