söndag, september 25, 2005

Kulturnatten

Ska försöka att hålla det här ganska kortfattat.

Guidad visning av skulpturparken, Konstmuseet: Min kulturnatt började med visninga av Konstmuseets skulpturpark. E.J var väldigt duktig som guide. Jag kan ju inte så mycket om konst men det var riktigt intressant att höra det E.J. berättade.

Kom och sjung, allsång med Lisa Tilling: Allsång är ju alltid roligt, speciellt när "Till havs" är en av allsångerna. Lisa är så himla duktig också, hon kan verkligen få vem som helst att sjunga och känna sig trygg i det.

Gregoriansk sång och modern orgel, S:t Olai: Det var betydligt mycket mindre sång än jag hade trott att det skulle vara. Det blev bara sång i 2 eller 3 stycken, och då var det "bara" en som sjöng. Jag hade trott att det skulle vara sån där maffig härlig sång i flera stämmor som sjöng på latin. Missförstå mig inte, musiken var bra, jag hade bara förväntat mig något annat. Dessutom var det bara härligt att sätta sig i kyrkan en stun och be. Gud är verkligen härlig.

Kampus kultür, Hur går det med kärleken då?: Ett bra ljudreportage som jag hade hört delar av tidigare. Det blir kanske lite väl mycket att sitta i 30 minuter och bara lyssna på ett reportage. Det skulle helt klart öra sig bra i radio men inte som en del av en utställning. I alla fall inte för min del.

Låhret Collektive, Stadsmuseet: Vi tror att det var så gruppen hette. Vi hörde slutet av en låt och början av en annan låt. Sedan gick vi...

Aikido coh Bujinkan Budo Taijutsu: Uppvisning av kampsorterna. Verkligen intresant och imponerande. Vad mycket man kan göra med sin kropp, när man vet vad man ska göra alltså... Ett tryck här, en lätt knuff där så faller folk. Vilken otur att jag inte visste allt det när storsyrran och jag bråkade som mest.

Dans i Bistron till Jazzt in case, Louis DeGeer: Rätt så bra, sångerskan kändes lite oengagerad. Sedanhade det nog varit roligare om vi hade dansat. Jag kan ite dansa med killar, jag harmest dansat med tjejer och är van att styra, och killarna verkade inte vilja/kunna/ dansa över huvudtaget.
Vi lyssnade även en liten stund på Sicken Blues vid Baccus men vi var för trötta tror jag för att ha tålamod att sitta kvar och lyssan. Istället drog vi till mackedonken och åt lite härligt nyttig mat. Det var nog det längsta stoppet vi gjorde den dagen. Det var skönt att bara kunna sitta ner och prata en stund.

Kvällen/natten avslutades i P.Bs kök där vi drack lite te och surrade innan jag gick hem. Då var klockan 02:30. På det stora hela är jag nöjd med Kulturnatten och jag ser verkligen fram mot nästa års arrangemang.

Nu ska jag diska och dammsuga.

1 kommentar:

Anonym sa...

....oj vad ni missade när ni lämnade Låhret så tidigt......